Д-р Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г.

...
Д-р Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г.
Коментари Харесай

Съветите на д-р Тея Александрова за въвеждане на водата при бебета

Д-р Теа Александрова приключва медицина с отличие през 2018 година Работи в отделението по педиатрия и в спешения педиатричен кабинет към УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ от началото на 2019 година, както и в поделение за Ковид-19 за деца в същата болница през 2020 година От лятото на 2020 година основава Инстаграм профил @mamadoc.bg, в който споделя потребна информация по отношение на развъждането на деца, както и препоръки за бързо справяне с зародили медицински положения. Вярва, че информираността е най-важният ключ за осъзнато и умерено родителство. Именно това я стимулира да споделя информация, която постоянно остава неразбираема за родителите, в Инстраграм канала си.



Винаги се консултирайте с вашия педиатър, преди да въведете твърда храна на вашето бебе, изключително в случай че имате някакви терзания или въпроси. Те могат да дават персонализирани насоки въз основа на характерните потребности и развиване на вашето бебе.

Въвеждане на вода: Водата е главен детайл за всички живи същества, в това число бебетата. Въпреки това е значимо да се означи, че през първите шест месеца от живота си бебетата нормално получават цялата нужна хидратация от кърмата или формулата. През този интервал водата нормално не е нужна, защото даването на вода на малко бебе в действителност може да бъде нездравословно и евентуално да докара до водна интоксикация или да наруши електролитния баланс на бебето.

Бебетата до 6-месечна възраст би трябвало да получават единствено кърма или приспособено мляко, с цел да задоволят своите хранителни потребности и хидратация. Водата може да се вкара на бебетата, откакто стартират да ядат твърди храни, нормално към 6-месечна възраст. На този стадий можете да предложите малко количество вода в чаша или бутилка, изключително по време на хранене.



Ако бебето ви наподобява извънредно жадно или е в парещ климат, консултирайте се с вашия педиатър за насоки по отношение на обезпечаването на дребни количества вода. Винаги следвайте прецизно техните рекомендации. Твърде доста вода може да бъде нездравословно за деликатната система на бебето. Освен това може да ги накара да се усещат сити, което води до понижаване на приема на кърма или приспособено мляко, което е от решаващо значение за техния напредък и развиване.

Ако въпреки всичко давате вода на вашето бебе, уверете се, че водата е чиста и безвредна за консумация. Винаги се консултирайте с вашия педиатър, преди да въведете вода в диетата на вашето бебе. Те могат да ви дадат съответни насоки въз основа на самостоятелните потребности и условия на вашето бебе. Чистата вода е от значително значение за бебетата, защото тяхната имунна система към момента се развива и те са по-податливи на неподходящите резултати на замърсителите. Изберете вода, обозначена като подобаваща за подготвяне на приспособено мляко за кърмачета. Проверете етикета, с цел да се уверите, че дава отговор на напътствията за пречистена или дестилирана вода. DEVIN Изворна, да вземем за пример, се предлага от Българска педиатрична асоциация за постоянна консумация от бременни, бебета и дребни деца.

Важно е да употребявате вода с ниски равнища на флуорид, защото несъразмерният банкет на флуорид може да докара до зъбна флуороза при кърмачета. Подходящото равнище на флуорид във водата за бебета е значимо основание, защото несъразмерният банкет на флуорид може да докара до положение, наречено зъбна флуороза, което визира външния тип на зъбния гланц. За да се предотврати това, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) и Американската дентална асоциация (ADA) предлагат следните инструкции за равнищата на флуор в питейната вода за кърмачета:

Оптимални равнища на флуорид: Препоръчителното оптимално равнище на флуорид в питейната вода за кърмачета нормално е сред 0,7 до 1,2 мг на литър (mg/L) или елементи на милион (ppm).

Когато употребявате бутилирана вода за вашето бебе, изключително за подготвяне на приспособено мляко, уверете се, че наличието на флуор е в целесъобразния диапазон. Някои марки бутилирана вода категорично показват, че са подобаващи за приложимост от бебета, с ниски равнища на флуорид. Важно е да се реализира баланс сред обезпечаването на задоволително флуорид за здравето на зъбите и избягването на несъразмерен банкет на флуорид, който може да докара до зъбна флуороза. Консултацията с вашия педиатър или здравен експерт може да ви помогне да вземете осведомени решения по отношение на подобаващия банкет на флуор за вашето бебе въз основа на вашите характерни условия и равнищата на флуор в локалното водоснабдяване.

Съхранявайте приготвената вода в чисти, стерилизирани съдове с похлупак, с цел да предотвратите замърсяване. Уверете се, че контейнерите не съдържат BPA и са подобаващи за предпазване на течности за бебета. Винаги се консултирайте с вашия педиатър или здравен експерт за насоки по отношение на най-хубавите благоприятни условия за вода за вашето бебе, изключително в случай че имате терзания по отношение на качеството на водата във вашия регион. Те могат да дават съответни рекомендации въз основа на самостоятелните потребности на вашето бебе и всевъзможни локални проблеми с качеството на водата.

Когато се приказва за здравословна хидратация, DEVIN Изворна е съвършеният избор, защото може да се употребява без ограничаване (не е належащо организмът да си почива през избрани периоди). DEVIN Изворна се предлага от Българска педиатрична асоциация за постоянна консумация от бременни, бебета и дребни деца. DEVIN Изворна е чиста вода натурална вода от извор в Западни Родопи на 1338 м н.в., с уравновесена алкалност от 7,7 pH, прелестен мек усет и непрекъснат състав. Това я прави подобаваща за консумация от всички членове на фамилията даже и от новородени.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР