Няма разделение в работата на новия Висш съдебен съвет. Това

...
Няма разделение в работата на новия Висш съдебен съвет. Това
Коментари Харесай

Данаил Кирилов от ГЕРБ предложил новия представляващ ВСС Боян Магдалинчев

Няма разделяне в работата на новия Висш правосъден съвет . Това беше напълно естествена процедура без никакво заяждане. Това съобщи новият представляващ Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев в ефира на bTV.
Дали ще бъде от Народното събрание, или от професионалната квота, без всякакво значение е изборът на представляващ правосъдния съвет. Членовете на Висш съдебен съвет са безусловно равностойни. Не се усети напрежение измежду сътрудниците във връзка с избора ми, разяснява още той.
Трябва да има декрет за ръководителя на Върховния административен съд. Ако не бъде назначен Георги Чолаков от президента Румен Радев, има процедура по общия ред за избор на нов ръководител, разясни Магдалинчев.
напомня, че президентът Румен Радев отхвърли да подпише указа за предопределение на Чолаков, тъй като съгласно президента изборът трябваше да бъде изработен от новия Висш съдебен съвет. Около избора на Чолаков имаше много тъмни моменти – поради добити от него с цесии парцели край морето, на територията на община Балчик - два в село Стражица, шест имота в село Ляхово и три в село Гурково, които обаче той не е заявил пред Сметната палата.
Доверието в правосъдната система ще се възвърне посредством опитите от новия състав на Висшия правосъден съвет . Процедурите на избор бяха доста разнообразни - с директен избор и с две трети болшинство, разяснява още Магдалинчев.
Стана ясно, че Данаил Кирилов от ГЕРБ е предложил кандидатурата на Боян Магдалинчев за новия Висш съдебен съвет.



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР