Няма пряка военна заплаха за националната сигурност, но има рискове

...
Няма пряка военна заплаха за националната сигурност, но има рискове
Коментари Харесай

Министър Заков: Армията ни е заета да ни брани, заради това няма парад

Няма директна военна опасност за националната сигурност, само че има опасности - въпреки всичко се води война на няколкостотин км. Балканите са една от рисковите точки за разгръщане на войната. " Няма церемониал тази година, защото българската войска е много заета в този момент да ни брани, знаете има война на 300 км от нас. Също по този начин подкрепя Министерство на вътрешните работи по границата поради бежанската вълна. Така че българската войска в действителност е доста ангажирана ". Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков пред Българска национална телевизия.

Очевидно решението за Украйна е компромисно. Другата седмица идва тяхна делегация, с която ще водим диалози с какво тъкмо да им помогнем. Посещението няма да е публично, то е работно. В други страни от НАТО, които действително изпращат оръжие на Украйна, това не е обект на публичен спор. България е член на НАТО - това е най-силният защитителен съюз. Така че всяка страна би трябвало да си намерения дали България е цел. Това не значи, че страната ни не е такава за хибридни офанзиви, сподели още той.

Няма директна военна опасност за националната сигурност, само че има опасности - въпреки всичко се води война на няколкостотин км. Балканите са една от рисковите точки за разгръщане на войната. Мирът не е функционалност на един човек или няколко страни. Нека да имаме вяра в нашата войска, разяснява министърът.

Той изясни, че до момента сме разчитали основно на Русия за аварийни елементи, нужни за рационализация на армията ни. Това забавя процеса, което постанова да се търсят сходни други възможности от съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР