„Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите”, заяви

...
„Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите”, заяви
Коментари Харесай

Кастрева: Няма основание за намаляване на материала за матурите

„ Няма съображение за понижаване на образователния материал за матурите”, съобщи началникът на Регионално ръководство на образованието за София-град Ваня Кастрева в ефира на „ Здравей, България” по Нова ТВ.

Тя удостовери, че е допустимо, след подаване на заявление, детето да остане на онлайн образование. Трябва родителите да обезпечат техническа опция това да се случи. Над 1000 са тези случаи в София.

„ Трябва да подсигуряваме спокойствието на родители, тъй като когато човек е обезпокоителен, резултатите не са положителни. За дванадесетокласниците, считам, че те нямат съображение да желаят съкращаване на образователния материал. Защото те от дълго време знаят за зрелостните изпити. Въпрос на организация и мотивация е те да се приготвят за тях. За мен полемиката за понижаване на образователния материал е демотивираща. Вече е късно, занапред да споделяме в този момент кое отпада от материала, считам, че ще е непочтено по отношение на тях”, разяснява Кастрева.

Не е подложен и въпросът за смяна на датата за матурите. При добра епидемиологична обстановка те ще се проведат по график. Според Кастрева успеваемостта на онлайн образованието зависи от домашната среда, само че изрично не значи неучене. Отговорност на учителите е да бъдат по отношение на родителите, с цел да се понижат дефицитите.

„ Щом могат учениците да се образоват присъствено, съгласно мен е добре редом да се образоват и в просветителните центрове”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР