Няма жертви и пострадали от силното земетресение тази нощ в

...
Няма жертви и пострадали от силното земетресение тази нощ в
Коментари Харесай

Няма жертви и пострадали от силния трус в Гърция

Няма жертви и потърпевши от мощното земетресение тази нощ в гръцкия град Флорина. Трусът беше усетен в Северна Македония, България и Албания, съобщи кореспондентът на БНР.

Земетресението със мощ 5,5 по скалата на Рихтер беше записано в 23,43 минути, на 268 километра югозападно от София. Над 20 вторични труса са били регистрирани в Гърция по-късно, заяви българският Институт по геофизика, геодезия и география. Най-силният от вторичните земетресения е бил с магнитуд 4,5. Гръцките управляващи предложиха на хората в региона на епицентъра на земетресението да останат на открито на безвредно място. Навън в колите си и навън в парковете прекараха нощта жителите на град Флорина и региона.

Почти няма постройка незасегната от земетресението, оповестяват локалните управляващи. Кметът на града Василис Гянакис оповестява за паднали балкони. Сеизмолозите от Геодинамичния институт в Атина към момента не показват разбиране, че няма да последват вторични земетресения по-силни от първото земетресение. Силите на Гражданска отбрана, пожарната и полицията оказват помощ с храна и вода на хората. Властите предлагат хората да не се прибират по домовете си, до момента в който механически екипи не ревизират сигурността на постройките. Училищата са затворени, както и държавните институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР