Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа. Руските шпиони стават

...
Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа. Руските шпиони стават
Коментари Харесай

Христо Грозев: Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа

Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа. Руските шпиони стават все по-агресивни в работата си в Европа, което усилва възможностите им да бъдат хванати и експулсирани, съгласно проверяващия публицист на Bellingcat Христо Грозев.

Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа.

В изявление за LIGA.net Грозев сподели, че сътрудниците на Русия работят „ съзнавайки, че войната е световна и че нямат доста време за дипломатическо наличие в доста европейски страни “. Той добави, че те подхващат „ доста нападателни дейности, свързани с огромни неточности “, позволявайки на западните разследващи служби да ги заловят и екстрадират.

Грозев предвижда, че в границите на шест месеца може да има доста нови провали на сътрудниците на Кремъл, което ще докара до по-строго отношение на западните страни към Русия и вероятно до затваряне на опциите за приемане на визи.

Проф. Даниел Вълчев: Интуицията ми подсказва, че ще има държавно управление 21.06.24 15:30 Цветанка Андреева за SafeNews: Няма управнически хоризонти 21.06.24 15:30 Христо Грозев: Руските шпиони стават все по-агресивни в Европа 21.06.24 15:18 ИЗВЪНРЕДНО!: Спецакция на КПКОНПИ – обискират парцели на ексобластния ръководител на Движение за права и свободи – Варна Сали Табаков (СНИМКИ) 21.06.24 15:17 Прекаленото мислене може да бъде сложен табиет за превъзмогване, по какъв начин да се оправим? 21.06.24 14:57

The Economist неотдавна разгласява публикация, в която се показва, че промяната на управлението на „ комитетите за особено въздействие “ е разрешила на Русия да оправдава разузнаването си на международната сцена, което го прави доста по-ефективно.

Публикацията също по този начин допуска, че съветските разследващи служби може да вземат участие в подготовката на война сред Русия и НАТО, като употребяват способи като кражба на класифицирана информация, утежняване на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, подкопаване на помощта за Украйна и предизвикателство на спор в границите на НАТО.

Христо Грозев е български проверяващ публицист, медиен специалист и медиен вложител.

От началото на 21-ви век до края на 2022 година живее и работи главно във Виена, Австрия. Той работи върху заканите за сигурността, трансграничните секрети интервенции и информацията, употребена като оръжие.

През 2019 година е отличен с European Press Prize на Фонда за европейска публицистика (заедно с Румен Доброхотов и Даниел Ромейн) за следствието на самоличността на обвинените за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с химикала „ Новичок “ през 2018 година в Обединеното кралство.

Към 2022 година е водещ следовател с фокус върху Русия и изпълнителен шеф на учредената през 2014 година проверяваща журналистическа организация Белингкат.[10] Грозев е прочут с това, че проверява посредством потреблението на открити източници, обществени медии и други свободно налични за обществеността данни

Източник: „ Фокус “

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР