Няма изменение в радиационната обстановка, няма засегнати сгради на реакторните

...
Няма изменение в радиационната обстановка, няма засегнати сгради на реакторните
Коментари Харесай

АЯР: От началото на войната в Украйна не се наблюдава изменение в гама-фона у нас

Няма изменение в радиационната конюнктура, няма наранени здания на реакторните ситуации. Системите за сигурност работят и са в подготвеност. Състоянието на блоковете е следното: Блок 1 е спрян за планов ремонт преди военните дейности. Блок 2 и 3 – са спрени вследствие на среднощната офанзива. Блок 4 – продължава да работи на намалена мощ. Блокове 5 и 6 не работят. Това съобщи Цанко Бачийски, ръководител на Агенцията за нуклеарно контролиране, по време на конференция на Агенцията, представен от Нова телевизия.
" Ние също сме обезпокоени от това, което се случва, само че изрично декларирам, че проследявам обстановката и няма никакво съображение за безпокойствие измежду нашите жители. Радиационната конюнктура в България е естествена. От началото на военните дейности не се следи никакво изменение на гама- фона у нас ", добави още Бачийски.

" Категорично желая да заявя, че към сегашния миг не е належащо никой да взима йод. Доц. Джунова изясни за какво и по кое време това се прави. Ако има такава нужда – всички ще бъдат известени посредством системата на ранно предизвестие, Българска национална телевизия и БНР ", разясни Бачийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР