Като треньор по лидерство имах привилегията да работя с лидери

...
Като треньор по лидерство имах привилегията да работя с лидери
Коментари Харесай

Въпросите, които всеки лидер трябва постоянно да си задава

Като треньор по водачество имах привилегията да работя с водачи от разнообразни среди и промишлености. Едно нещо, което непрекъснато следя, е, че изключителните водачи споделят една обща процедура – те постоянно си задават въпроси, провокиращи размисъл. Тези въпроси служат като компас, който ги води през сложността алтернативи на водачеството. Нека проучим пет съществени въпроса, които всеки водач би трябвало непрекъснато да си задава:
Каква е моята визия?
В основата на ефикасното водачество лежи ясна и завладяваща визия. Запитайте се: „ Каква е моята визия за бъдещето? “. Този въпрос ви оказва помощ да определите вашите дълготрайни цели и посоката, в която желаете да поведете своя екип. Вашето виждане служи като пътеводна светлина, вдъхновявайки другите да се сплотят зад обща цел. Редовното преразглеждане и рационализиране на визияta подсигурява, че вашето водачество остава в сходство с вашите желания и разрастващите се потребности на организация.
Давам ли верния образец?
Лидерството не опира единствено до даването на заповеди. Запитайте се: „ Давам ли верния образец? “  Вашите дейности и държание оказват надълбоко въздействие върху екипa. Демонстрирането на качествата, които очаквате от членовете на вашия екип – като, отчетност и етичност,  насърчават просвета на доверие и почитание. Постоянното оценяване на личното ви държание подсигурява, че ще останете образец за подражателство за тези, които ръководите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР