ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен премахна Куба в

...
ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен премахна Куба в
Коментари Харесай

Държавният департамент извади Куба от краткия списък на страните, за които се смята, че не сътрудничат в борбата с тероризма

ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен отстрани Куба в сряда от късия лист на Държавния департамент на страните, които счита, че не оказват цялостно подпомагане против насилствени групи.

В изказване Държавният департамент сподели, че Блинкен е разкрил, че кубинските и американските правоприлагащи органи още веднъж работят дружно за битка с тероризма и други старания.

Държавният департамент цитира Куба като „ страна, която не сътрудничи изцяло “ през 2022 година, заявявайки, че Куба е отказала да се ангажира с Колумбия в изгонването на членове на групата Армия за национално избавление.

Колумбия обаче по-късно отдръпна заповедите си за арест на тези членове. „ Освен това Съединените щати и Куба възобновиха съдействието си в региона на правоприлагането през 2023 година, в това число във връзка с битката с тероризма “, се споделя в изказването от сряда.

Държавният департамент, в сходство със законите на Съединени американски щати за износа на оръжия, поддържа лист на страните, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР