Няма да подлежи на санкции споделеното пътуване, увериха от ГЕРБ.Преди

...
Няма да подлежи на санкции споделеното пътуване, увериха от ГЕРБ.Преди
Коментари Харесай

Споделеното пътуване остава извън Наказателния кодекс

Няма да предстои на наказания споделеното пътешестване, увериха от ГЕРБ.

Преди дни ръководещата партия внесе оферти за промени в Наказателния кодекс, съгласно които всеки, който транспортира пасажери без съответните разрешителни, регистрация и лиценз, ще бъде наказван със затвор и лишаване на транспортното средство.

Предложенията не засягат споделеното пътешестване, безапелационен беше депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по превоз Станислав Иванов.

" Тук съм, с цел да разсея едно подозрение, породило се в обществото, че с импортирания законопроект за изменение на Наказателния кодекс ще забраним споделеното пътешестване. Какво е споделеното пътешестване? Когато една дама или господин реши да предложения другар негов да си разделят горивото примерно от София до Варна. Това е споделено пътешестване, само че ние какво сме записали? Ние сме записали, че когато има полза, тогава към този момент не е споделено пътешестване, тъй като не приказваме единствено за заплащане на горивото, а приказваме за възмездно даване на избрана услуга и приемане на някаква полза за съответното пътешестване ", изясни националният представител.

От ГЕРБ оферират затвор от три до пет години за нерегламентиран транспорт на пасажери. В случай на породени обилни вреди на пасажерите или получени непозволено приходи, лишаването от независимост може да е от 5 до 10 години и санкция от 5000 до 10 000 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР