Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

...
Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория
Коментари Харесай

ПП-ДБ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат

„ Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория мандат, който е единствената опция да не вървим на шести избори “.

Това съобщи Кирил Петков по време на съвещание на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).

По-рано през днешния ден се събра и Националният съвет на „ Продължаваме промяната “, както и Коалиционният съвет на ПП-ДБ, напомня Българска телеграфна агенция.

„ Започваме съвещания с всички политически сили в Народното събрание по тяхната подготвеност да поддържат съответни промени в Конституцията.

Смятаме, че обстановката от последните дни удостоверява нашата дълготрайна позиция, че българската политическа и институционална система не може да се възстановява без дълбока амбициозна смяна в Конституцията, във връзка с Висш съдебен съвет и във връзка с прокуратурата.

Видно е, че всичко останало дава къси съединения “, съобщи Христо Иванов, съпредседател на Демократична България, представен от Българска национална телевизия.

„ Ние сме доста демократична коалиция, свършихме Коалиционен съвет, в този момент минаваме през Национален съвет на „ Продължаваме промяната “, приключваме с парламентарната група на " Кърниградска ", по-късно ще можем да ви кажем информация “, сподели преди Националния съвет съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Припомняме, че в понеделник (15 май) президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Според Конституцията, тя има 7-дневен период, в който да предложи състав на Министерския съвет.

Ако не успее, президентът разпорежда това на посочен от втората по бройка парламентарна група („ Продължаваме промяната – Демократична България “).

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР