Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи

...
Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи
Коментари Харесай

Професор: Ново затваряне след изборите?

„ Няма да можем да се оправим с възходящия брой случаи на инфектираните за 10 дни, само че пък ще можем да облекчим натоварването на лечебните заведения “, разяснява пред БНР доцент Спас Спасков, някогашен шеф на „ Пирогов “.

„ Това ще докара до понижаване на броя на инфектираните и по–тежко боледуващите, а за пандемията като цяло ние я разтягаме – тя ще бъде по–дълго време налична “, разясни в " Хоризонт за вас " проф. Спасков.

„ Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може страната да се затвори по време на избори. Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10 дневното затваряне. Но при въвеждането на общи ограничения за цялата страна няма успеваемост, би трябвало да се затваря локално ", счита проф. Спасков.

По думите му невинаги лабораторните данни от PCR тестванията са сигурни, трябва да се дава превес на клиничната картина на пациента.

" Затова пациенти със признаци на Covid-19 би трябвало да бъдат приети в болница и лекувани, без значение от резултата, в случай че симптоматика е за заболяването ", акцентира проф. Спасков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР