Няма да бъдат повдигнати обвинения по криминално разследване на бизнес

...
Няма да бъдат повдигнати обвинения по криминално разследване на бизнес
Коментари Харесай

Разследването срещу дейността на Руди Джулиани в Украйна приключи

Няма да бъдат повдигнати обвинявания по престъпно следствие на бизнес покупко-продажби в Украйна на бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Това съобщи висшият прокурор на Съединени американски щати в Манхатън, представен от Ройтерс.

Федералните прокурори изследват дейностите на Джулиани, в това число дали е нарушил законите за лобиране на Съединени американски щати, като е служил като нерегистриран задграничен сътрудник, до момента в който е работил за тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

През април 2021 година федерални сътрудници претърсиха жилището и офиса на Джулиани в Манхатън , като иззеха мобилни телефони и компютри като част от следствие на опитите на Джулиани да изрови нечистотия за тогавашния претендент за президент на Демократическата партия Джо Байдън преди изборите през 2020 година

Разследването на огромното жури, което докара до издаването на горепосочените заповеди, завърши. Въз основа на информацията, с която сега разполага държавното управление, наказателни обвинявания не предстоят, написа Деймиън Уилямс, американският прокурор в Манхатън, в правосъдна документи.

През последните три години твърдшхме, че кметът Джулиани не е направил нищо неприятно и през днешния ден съда сподели, че сме прави, съобщи юристът на Джулиани Робърт Костело.
 Разследващи нахълтаха в жилището на Руди Джулиани, иззеха електронните му устройства
Разследващи нахълтаха в жилището на Руди Джулиани, иззеха електронните му устройства

Апартаментът му се намира в Манхатън

Според заповед за обиск американските следователи са желали да прегледат връзките на Джулиани с повече от дузина души , в това число почитан прокурор в Украйна и някогашния президент на тази страна Петро Порошенко.

Те също по този начин търсеха връзка с всеки чиновник или чиновник на държавното управление на Съединени американски щати, обвързван с Мари Йованович, американският дипломат в Украйна, която беше уволнена от Тръмп през 2019 година, откакто беше обект на рецензии от Джулиани.

Уилямс също изиска от американския областен арбитър Пол Йоткен да приключи назначението на пенсионираната федерална арбитър Барбара Джоунс като самостоятелен съдия, наименуван " специфичен занаятчия ", с цел да прегледа известията на Джулиани, с цел да се увери, че следователите не виждат информация, предпазена от поверителността сред юрист и клиент.

78-годишният Джулиани е изправен пред престъпно следствие на щатско равнище в Джорджия поради напъните на Тръмп и неговите съдружници да анулират загубата му на изборите през 2020 година от Байдън. През 2020 година Джулиани прикани законодателите на щата да не удостоверяват успеха на Байдън в Джорджия. През август Джулиани даде показания пред огромното жури на окръг Фултън, откакто арбитър му подреди да се съобрази с призовка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР