Няколко критици на Кремъл изразиха мнения в социалните мрежи, предимно

...
Няколко критици на Кремъл изразиха мнения в социалните мрежи, предимно
Коментари Харесай

Критиците на Кремъл за авторитета на Путин след края на Пригожин

Няколко критици на Кремъл показаха отзиви в обществените мрежи, най-вече в X, платформата, известна преди като Twitter, малко откакто представители на съветската авиация обявиха в сряда, че се счита, че ръководителят „ Вагнер “ Евгений Пригожин е умрял при самолетна злополука.   Бил Браудър разяснява, че хипотетичната гибел на Пригожин ще укрепи разтърсения престиж на съветския президент Владимир Путин, добавяйки, че съветският водач „ в никакъв случай не прости и в никакъв случай не не помни “, написа CNBC.  Гари Каспаров, в противен случай, споделя, че не има вяра, че Путин ще излезе по-силен след този случай.    Босът на наемниците, който тъкмо преди два месеца ги поведе на поход към Москва, беше посочен като един от пасажерите на сваления частен аероплан дружно с девет други души, в това число старши командира на „ Вагнер “ Дмитрий Уткин.   Руските управляващи оповестиха, че самолетът се е разрушил в региона на Твер северозападно от Москва, което е довело до гибелта на всички 10 души на борда. 
  Канал в Telegram, обвързван с групировката „ Вагнер “, която се бори на фронтовата линия в Украйна и е обвързвана с насилието в Сирия, Либия и в други африкански страни, заяви през днешния ден, че Пригожин и Уткин са починали.   „ Ръководителят на групата „ Вагнер “, воин на Русия, същински родолюбец на родината си, Евгений Викторович Пригожин, почина вследствие на дейностите на предатели на Русия “, се споделя в обява на канала „ Сивата зона “.   Федералната организация за въздушен превоз на Русия съобщи, че е в ход следствие на аргументите за злополуката, на фона на интензивни спекулации, че Пригожин е бил цел след въоръжения му протест против съветското държавно управление на 23-24 юни.   Шефът на “Вагнер ” беше сключил привидна договорка с Кремъл след протеста през юни, съгласно чиито условия той и неговите бойци трябваше да се реалокират в Беларус.   По-рано тази седмица Пригожин се появи в малко видео, показващо го в регион, сходен на пустиня. В 41-секундния клип той споделя, че желае да направи Африка „ по-свободна “, а „ Русия още по-велика на всеки континент “. Не е ясно къде и по кое време е записано видеото и дали е достоверно, показва CNBC.   „ Путин в никакъв случай не прости и в никакъв случай не не помни “, написа Бил Браудър в X. По думите му Путин е изглеждал като потиснат слаб човек на фона на безгрижния Пригожин. „ Това ще затвърди престижа му и е общоприета оперативна процедура на Путин “, прибавя Браудър.  
Putin never forgives and never forgets. He looked like a humiliated weakling with Prighozin running around without a care in the world. This will cement his authority and is standard Putin operating procedure https://t.co/NiOlrpIr9T
— Bill Browder (@Billbrowder) August 23, 2023
„ Това е увещание към всички, че [Путин] към момента води шоуто и това да го предизвикаш остава смъртоносно “, разяснява също в X Иън Бремер, президент на Eurasia Group.

Бремер разказа Пригожин като „ ходещ труп “ след несполучливия му протест. „ Ще бъда доста сюрпризиран, в случай че той към момента е измежду нас след няколко месеца “, сподели Бремер пред CNBC на 26 юни.
„ Ситуацията е доста рискова “   Междувременно съветникът на украинския президент Михайло Подоляк разяснява, че зрелищната гибел на Пригожин сподели, че „ явно Путин не прости на никого “.  
About Prigozhin: It is worth waiting for the fog of war to disappear... Meanwhile, it is obvious that Putin does not forgive anyone for his own bestial terror. Exactly the one that nullified him in June 2023. And he was waiting for the moment. It is also obvious that Prigozhin…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) August 23, 2023 „ Демонстративното унищожаване на Пригожин и командването на Вагнер два месеца след опита за прелом е сигнал от Путин към съветските елити преди изборите през 2024 година „ Внимавайте! Нелоялността е равна на гибел “, написа Подоляк в X.  Саманта де Бендерн, асоцииран помощник в Програмата за Русия и Евразия в мозъчния концерн Chatham House в Лондон, акцентира, че самолетната злополука, която наподобява е умъртвила Пригожин, се е случила в същия ден, в който съветският военачалник Сергей Суровикин е бил освободен от поста началник на въздушно-космическите сили на страната.   Тя прибавя, че казусът „ е ясно обръщение към всички елити, че без значение за какъв брой могъщи се считат, в случай че се опълчват на Путин, ще ги сполети сходна орис “.   Критикът на Кремъл Гари Каспаров споделя, че не има вяра, че Путин ще излезе по-силен след този случай.   „ Когато един деспот е заставен да убива членове на своя вътрешен кръг и да се бори със личните си генерали и да ги заменя, обстановката е доста рискова “, написа Каспаров в X. „ Няма доверие измежду тези, които остават, затова няма и преданост. Ножовете са извадени и желаят да вкусят кръв “, прибавя той.
No. When a dictator is reduced to murdering members of his inner circle and fighting with and replacing his own generals, the situation is very dangerous. There is no trust among those who remain, and therefore no loyalty. The knives are out and must taste blood. https://t.co/BqQE2DPi7B
— Garry Kasparov (@Kasparov63) August 23, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР