Някои от звездите ще зарадват зрителите с участието си -

...
Някои от звездите ще зарадват зрителите с участието си -
Коментари Харесай

Важните акценти от турнирите на АТР тази седмица

Някои от звездите ще зарадват феновете с присъединяване си - Алкарас ще пази купата си в хърватския град,

Доминик Тийм по традиция е на линия за конкуренцията в австрийския планински курорт.

Джон Иснър, естествено, ще се опита да добави седма купа в Атланта.

ВАЖНИТЕ АКЦЕНТИ В АТЛАНТА

Райли Опелка е първи поставен в петото си участие в турнира, където най-далеч е стигал през 2016 и 2019 година - до полуфиналите. През този сезон той вече спечели купите в Далас и Хюстън и ще се стреми да започне позитивно американското турне на твърди кортове.

Шесткратният шампион Иснър има 36 победи и 5 загуби на сметката си в Атланта и винаги е сред фаворитите. Ник Кирьос пък ще изиграе първия си мач от финала на “Уимбълдън” насам, като той е един от малцината, лишавали Иснър от трофей, побеждавайки го на финала през 2016-а.

11-има американци (без да броим квалификантите) са в схемата в Атланта, а сред тях са още Франсис Тиафо, Томи Пол, Себастиан Корда и Джак Сок.

ВАЖНИТЕ АКЦЕНТИ В КИЦБЮЕЛ

В неделя след финала в Гщаад само в рамките на половин час Кицбюел загуби първия и втория поставен в схемата - Каспер Рууд и Матео Беретини. И двамата решиха да оттеглят заявките си за участие в австрийския град, след като си оспорваха титлата на клей в Швейцария.

Доминик Тийм остава звездата на Кицбюел и ще участва за девети път в кариерата си, като той е шампион от 2019-а и финалист от 2014-а. Шампионът от US Open 2019 пристига изпълнен с увереност от две успешни изминали седмици, в които стигна четвъртфиналите в Бостад и полуфиналите в Гщаад.

Роберто Баутиста Агут, Алберт Рамос Виньолас и Педро Мартинес ще преследват първи триумф в Кицбюел, като за първия от изброените това би била първа титла на клей от Щутгарт 2014-а. Кристиан Гарин също ще бъде сред потенциалните фаворити, защото четири от петте му купи в кариерата са именно на червени кортове, а и пристига със самочувствието на четвъртфиналист на “Уимбълдън”.

ВАЖНИТЕ АКЦЕНТИ В УМАГ

Алкарас не можа да се превърне в едва третия тенисист в Откритата ера с перфектна успеавемост в първите си шест финала на ниво АТР - единствените двама остават Мартин Клижан и Ернест Гулбис. Той ще трябва да преглътне разочарованието от поражението за трофея в Хамбург от Лоренцо Музети, а и да защити титлата си в Хърватия от миналата година.

Тогава Алкарас беше 73-и в света и с несравнимо по-слаба репутация от сега, особено след като достигна рекордното в кариерата си пето място в световната ранглиста.

Яник Зинер още търси първата си титла през 2022-ра, като засега може да се похвали само с шест класирания на четвъртфинали. Себастиан Баес продължава да се наслаждава на най-добрия си сезон и ще дебютира в Умаг в опит да вдигне втория си трофей след този в Ещорил през април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР