Някои неща съхраняваме и използваме много по-дълго, отколкото е необходимо.

...
Някои неща съхраняваме и използваме много по-дълго, отколкото е необходимо.
Коментари Харесай

9 неща, които използваме до последно и те трябва да бъдат променени, дори и да е жалко

Някои неща съхраняваме и използваме доста по-дълго, в сравнение с е належащо. А калъфка за възглавница или воден филтър могат да бъдат източник на проблеми, в случай че не бъдат сменени в точния момент.

Разбрахме по какъв начин вярно да се грижим за нещата и се уверихме, че някои от тях от дълго време би трябвало да бъдат изхвърлени и сменени с нови.

Воден филтър

Много хора считат, че водният филтър се измива при всяка приложимост. Всъщност може да се трансформира в среда за размножаване на бактерии, в случай че не се трансформира задоволително постоянно. Препоръчва се замяна приблизително на всеки шест месеца.

Ютия

За страдание, не всички ютии могат да работят безпроблемно в продължение на 10-12 години. Обикновено имат 1 година гаранция. Ако след този интервал ви се коства, че ютията не работи добре, да вземем за пример, гладенето на нещата лишава повече време от нормално или даже ги скапва, може би си коства да помислите за нова техника.

Смяната на ютия евентуално ще бъде по-малко главоболие и разноски, в сравнение с ремонтът му или пазаруването на нови облекла.

Парцали за разчистване

Препоръчително е да сменяте кърпата на всеки 2 месеца. Ако го вършиме по-рядко, мокрото разчистване може да не почисти пода, а да го замърси, тъй като остарял парцал ще остави микроби и бактерии върху него.

Подобна е обстановката и с парцалите за други повърхности. По-добре ги сменяйте на всеки 2 месеца и не ги оставяйте влажни под мивката или в килера, а ги мийте всякога след разчистване.

Килим за врата

Смяната на килима на вратата може да помогне за поддържане на къщата чиста. Трябва да се изхвърли 2 години след покупката или по-рано, в случай че е изхабен. И в случай че вземете няколко изтривалки и ги употребявате на собствен ред, можете да не се притеснявате за закупуване на нова за по-дълго време.

Калъфки за възглавници

Праховите акари могат да живеят в калъфки за възглавници, тъй че можете да ги употребявате една седмица, като се предлага да ги сменяте на всеки 1-2 години.

Освен да перете спалното долни дрехи един път седмично, на възглавницата можете да поставите антиалергични калъфи, които не пропущат прахови акари. Освен това е по-добре да не си лягате с мокра коса, с цел да не превърнете калъфката за възглавница в място за размножаване на бактерии.

Бутало

Този инструмент може да служи в продължение на няколко години. Лесно е да се разбере, че е време да го промените: буталото би трябвало да сътвори вакуум. Ако към този момент не прави това и увисне, коства си да си купите нов.

Седалка за деца

Малко хора знаят, че столчетата за кола имат период на валидност. Материалите са склонни да се разграждат с течение на времето и затова по-старите устройства може да не са безвредни за потребление. По предписание експлоатационният живот на столче за кола е 5-6 години. Всеки модел има период на валидност.

Микровълнова

Микровълновите фурни устоят към 10 години, само че времето не е единствената причина да се подменят. За да сте сигурни, че устройството работи вярно, би трябвало да слушате звуците, които издава при включване. Освен нетипичните звуци, повода за промяна на фурната с нова може да е бавната й работа или щета на уплътнението на вратата.

Завеса за баня

Завесите за душ се предлагат да се мият всеки месец или най-малко на всеки два до три месеца и да се сменят един път годишно. Ако обаче завесата не е почистена задоволително добре и по нея се появят следи от плесен, по-добре я махнете и купете нова.

Кое от следните постоянно променяте? Какво друго бихте предложили да променяте от време на време?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР