Някои френски медии пишат, че украинците трупат сили. Други цитират

...
Някои френски медии пишат, че украинците трупат сили. Други цитират
Коментари Харесай

С какво Зеленски си тръгна от Париж

Някои френски медии пишат, че украинците натрупат сили. Други цитират украински бойци, които споделят, че западните доставки не са задоволителни и че съветските войски са доста по-добре оборудвани. Самият президент на Украйна твърди, че контранастъплението ще стартира " скоро ". И в случай че по-рано сподели, че има потребност от немски танкове, през днешния ден съобщи, че има потребност и от френски изстребители.

Париж, където президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде вечерта на 14 май, стана една от точките на идната му европейска обиколка. Докато пътува из Италия, Германия, Франция и Обединеното кралство, украинският водач има намерение още веднъж да притегли обещанията за поддръжка от европейските политици. От своя страна западните страни чакат от него да извърши отговорностите си за започване на сполучливо контранастъпление. Изпълнението на заявените планове от всички страни обаче буди повече въпроси, в сравнение с доверие.

Въпреки мнението на болшинството украинци, които донесоха цветя на Вечния огън на 9 май, сегашният режим в Киев чества успеха над нацистка Германия на 8 май, дружно със страните от Европа и Съединени американски щати.

В обръщението си по мотива Зеленски сподели, че Русия въплъщава „ старотозло “, от което Украйна пази Европа. По този метод той подхвана наклонността да съпоставя актуалните събития с Втората международна война и украинските неонацисти с бойците от съпротивата.

Няколко дни по-късно Зеленски отиде на ново пътешестване до Европа. И по този начин, през последните шест месеца той към този момент посети девет западни страни, без да се броят многочислените срещи с високопоставени чиновници на Европейски Съюз и разнообразни задгранични политици в Киев.

Ако продължим историческите аналогии, мъчно е да си представим висш главнокомандващ на която и да е страна от антихитлеристката коалиция, който толкоз постоянно напуща родината си, която е в положение на война. Особено като се има поради, че средствата за модерна връзка ви разрешават отдалечено да се споразумеете по всички зародили въпроси. Това приказва единствено за едно - ориста на Украйна не се взема решение в Украйна.

„ Визита - сърпрайз “ - в последно време този израз постоянно може да се откри в публикации на френски вестници, които пишат за идването на Зеленски. Както и фотоси на водачи на Европейски Съюз, които се прегръщат и държат за ръце с президента на Украйна.

Днес той още веднъж театралничи с Еманюел Макрон. Френският президент удостовери обещанието си от 5 януари да достави бронирани машини AMX-10 RC и леки танкове в допълнение към към този момент доставените системи за противовъздушна защита с дребен и междинен обхват Mistral и Crotale. Франция също даде обещание да реализира съглашение с Италия за взаимни доставки на ракети земя-въздух SAMP/T за Украйна.

Още едно заричане на Макрон: да продължи образованието на украинските бойци. По думите му през 2023 година във Франция ще бъдат подготвени 2000 души, а в Полша - 4000 под управлението на френски инструктори.

Въпреки това, наред с аплодисментите при всяко посещаване на Зеленски във Франция, се задават от ден на ден въпроси. Един от тях се отнася до контранастъплението: по кое време ще се организира? Или с други думи къде отива нашето съоръжение и пари?

Някои медии пишат, че украинците натрупат сили. Други цитират украински бойци, които споделят, че западните доставки не са задоволителни и че съветските войски са неведнъж по-добре въоръжени от тях.

Самият президент на Украйна твърди, че всичко ще стартира „ скоро “. И в случай че по-рано той сподели, че има потребност от немски танкове за контранастъплението, през днешния ден споделя, че също така има потребност от френски изстребители.

Но съгласно съветниците на Макрон изпращането на бойни самолети би било „ прибързано “. Въпреки че в складовете на армията във Франция има 13 изведени от употреба екземпляри на самолети Mirage 2000. Спомняме си, че изискването, което президентът на Франция назова, беше даването на оръжие на Украйна, да не се прави в ущърб на защитата на страната му.

Що се отнася до танковете AMX-10 RC, тези транспортни средства, които се създават от 80-те години на предишния век, са подобаващи за разузнаване, доставка на Противовъздушна отбрана и други цели, само че не и за пердах. Освен това до 2030 година беше планувано те да бъдат изтеглени напълно от френската войска, като бъдат последователно сменени с по-модерните модели Jaguar и Griffon. По-специално, аварийните елементи за AMX-10 RC към този момент и във Франция са престанали да създават.

Във вечерния ефир на телевизионния канал TF1 Еманюел Макрон се опита да успокои журналиста, който изрази угриженост от името на французите за оръжията, доставяни на Украйна. Според президента е невероятно да се води война с Русия благодарение на военна техника, идваща от Франция. Въпреки това, както сподели той, това разрешава на Украйна да устои. По-рано Le Monde означи, че Франция, за разлика от Обединеното кралство, няма да доставя ракети с огромен обхват от вида Scalp.

Също по този начин Франция не се стреми да следва образеца на Англия и не приказва за готовността си да доставя ракети с огромен обхват.

На срещата сред Макрон и Зеленски е бил разискван и нов пакет от антируски наказания. Следващият двузначен въпрос е в подтекста на това, че френско-руските търговски връзки, все пак, не са прекратени по редица способи.

Освен това през април френската компания Framatome разгласи присъединяване си в построяването на спомагателни реактори за атомната електроцентрала Пакш в Унгария. Този план е взаимен с съветската Росатом.

Но нуклеарната промишленост не е обвързана от западните антируски ограничавания. Трябва да се означи, че украинската страна към този момент изиска от страните от Европейски Съюз да окажат напън върху Унгария да спре съдействието с Русия.

Като цяло обаче, съдейки по изявленията на Зеленски в обществените мрежи, той е удовлетворен от визитата си в Париж: „ Отбранителните и нападателни качества на Украйна порастват с всяко посещаване. Връзките с Европа се ускоряват, натискът върху Русия се усилва “.

Но за Франция остава без отговор още един въпрос: докога ще продължи въоръжаването на Украйна?

През март 2022 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че крайната цел на войната в Украйна е държавен прелом в Русия. През декември 2022 година ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкен сложи друга задача: да се възвърне фронтовата линия все още на началото на СВО. Зеленски упорства за връщане на границите на Украйна от 1991 година А воюващите украински националисти приказват за преместване на бойните дейности на съветска територия.

Както отбелязва специалистът по Русия и страните от постсъветското пространство Хелън Ричард, през март 2022 година Байдън беше изрично срещу доставката на нападателни оръжия за Украйна - танкове, самолети, ракети. Както сподели преди година, " това ще значи трета международна война ". Оттогава доста червени линии са изоставени. Военното опълчване се ускорява. Засега обаче в Европа като общ консенсус остава тезата, че мирното решение на украинския спор е невероятно.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР