Някак изведнъж дните станаха по-кратки. Сенките на забързаните домакини танцуват

...
Някак изведнъж дните станаха по-кратки. Сенките на забързаните домакини танцуват
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за октомври 2022 г.

Някак внезапно дните станаха по-кратки. Сенките на забързаните домакини танцуват по прозорците под светлините на уютните домове. А когато целият този проведен безпорядък завърши, спокойствието се настанява в душите ни и можем да се пренесем в други светове.

Време е за странствуване. Време е за романтика, под напрежение екшън и музика. Време е за обичана книга!

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за октомври 2022 година


10. „ Наследството “
Ел Кенеди

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година

етири двойки. Четири истории. Три години от същинския живот след завършването…

Сватба.

Предложение за брак.

Тайна женитба.

И непредвидена бременност.

Можете ли да познаете по какъв начин не престават любовните истории от „ Сделката “, „ Грешката “, „ Свалката “ и „ В задачата “?

Нека има драма, дано има смях, дано има обич, каквато светът не е виждал… Обичаната от милиони читатели Ел Кенеди дава още една опция да надникнете в живота на толкоз обичаните ѝ герои от поредицата Off-Campus.

И дружно с тях да научите, че огромните решения водят до непредвидени последици…

9. „ Последното, което ми сподели “
Лора Дейв

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за октомври 2022 година

Хана е по-щастлива, в сравнение с си е представяла, че в миналото ще бъде.

Има прелестен брачен партньор, сполучлива кариера, доста другари, спокоен живот… И доведена щерка Бейли, която занапред опознава, само че с малко самообладание двете ще станат близки. Хана знае това.

Един ден брачният партньор на Хана – Оуен, изчезва. ФБР и щатските шерифи се появяват в дома им и стартират да задават въпроси, на които Хана няма отговор. Не знае дали Оуен е нарушител. Не знае и дали това е същинското му име. Не знае дали в миналото ще го види още веднъж. Знае само, че би трябвало да защищити Бейли и да разбере истината за предишното на брачна половинка си.

Каквото и да ѝ коства това.

С под напрежение сюжет, непредвидени обрати и съвсем съкровен взор към връзките в едно семейство „ Последното, което ми сподели “ ще промени визиите ви за модерна тайнственост.

8. „ Как да оцелееш в България “
Филип Зуберски, Йордан Йорданов и Владимир Иванов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за април 2022 година

Оцеляването в България не е смешка работа!

Затова е значимо да си добре квалифициран и тази книга ще ти помогне. Довери се на основателите на паметния уебсайт brato.bg, които ще бъдат твой гид в българската народопсихология и сървайвализъм.

От основателите на Brato.bg

Като всеки справочник „ Как да оцелееш в България “ съдържа практични и изпитани препоръки, подбрани от топ специалисти, които ще развиеш потребни умения за оцеляване в „ Люлин “, Враца, на женитба, в такси и като цяло в България. Нарисувани от Неда Малчева, обстановките в книгата ще ти се сторят познати до болка… къде от смях, къде не.

Чети, посмей се и се убеди за следващ път, че сме популярен народ.

Народ, който оцелява на инат на всичко.


7. „ Кралицата “
Матю Денисън

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2022 година

Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият държател в английската история. Родена преди съвсем век, тя се възкачва на престола в смутните следвоенни времена, когато нацията се нуждае от обединител и знак.

Кралица Елизабет II приема тези функции драговолно и ги извършва умерено и поредно.

По време на нейното ръководство се сменят петнайсет министър-председатели на Обединеното кралство и четиринайсет президенти на Съединени американски щати, само че за милиони хора Кралицата е единствено една. И те не биха могли да си показват света без нея.

В тази нова нейна биография прецизният хроникьор Матю Денисън наблюдава живота и ръководството на Елизабет II в една ера на невиждани и постоянно сеизмични обществени и политически промени.

6. „ Нямата рече “
Галина Танева

Млада българка, отраснала в чужбина, попада в един чужд и неразбираем за нея свят, откакто по тайнствен метод се озовава в живота на прапрапрабаба си. Там тя би трябвало да научи повече за личната си родова история, да опознае красивите обичаи и традиции в българското село и да усвои уроци, които ще освободят душата ѝ от болката вътре в нея. По сложния ѝ път ще я водят Велика Нямата, прозорлива билкарка, събрала в себе си цялата вековна мъдрост на народа ни, и отец Никола, доброжелателен духовник, който милее за ориста на съселяните си.

В книгата са в детайли разказани достоверните обреди, обичаи и традиции през зимата от село Устрем, пресъздадени по спомените на дребното останали живи баби, а и от това, което самата авторка помни. Записани са достоверни текстове на песни, пети в селото, събирани буквално. Ще се запознаете с някои моменти от бита на българите в Устрем, както и с типични ястия, чието подготвяне е част от магията на българщината.

Колоритен акцент, същински и неповторими обичаи и традиции, фолклор, който като че ли оживява – това е „ Нямата рече “. И обич. Защото България и българското са обич.

5. „ Хората на Путин “
Катрин Белтън

Война в Украйна. Намеса в американските избори. Спонсориране на крайни политически придвижвания в Европа. Изкупуване на безчет първокласни парцели по света и изключително в английската столица, заслужила неласкавото название Лондонград. Корумпиране на демокрацията на всички места, където е допустимо. В последните години ръководството на Владимир Путин фокусирано се пробва да сътвори нова история и друга действителност за съветския народ и да унищожи от вътрешната страна основите на западните демократични институции.

Но по какъв начин стана по този начин, че дребна група от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) съумя да задържи позиции при разпадането на Съветския съюз, да си върне властта, да открадне благосъстоянията на Русия и да ги употребява, с цел да опита да отмъсти за загубата в Студената война?

В „ Хората на Путин “ проверяващата журналистка и някогашен сътрудник в Москва Катрин Белтън документира смайващото присвояване на властта и завладяването на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите сътрудници и доближени. Белтън години наред е имала вътрешен достъп до основни фигури в интервала на определяне на Путиновата власт и разказва с елементи по какъв начин новата генерация лоялни олигарси заменя настоящите с обсег бизнесмени от Елциновата епоха. Точно тези олигарси по-късно проникват в Съединени американски щати и Европа като проводници на кремълското въздействие.

Резултатът е застрашителен реванш за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – история, почнала измежду разпадането на Съветския съюз, когато ловко построена мрежа от оперативни сътрудници присвоява милиарди долари от стопанската система на световната суперсила, които по-късно са употребявани, с цел да бъде върната назад властта в ръцете на службите; за присвояване на могъщи предприятия; за смазване на всеки опозиционен глас; и в последна сметка за нова офанзива към Запада, в това число и посредством заплитане в мрежите си на един предстоящ американски президент.

От Москва до Лондон, от Швейцария до Бруклин, от Париж до София – на всички места могат да бъдат открити  хората на Путин : приказно богати, привидно недосегаеми, послушни марионетки на властелина на Кремъл.

4. „ Детският имунитет “
Цветелина Великова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за октомври 2022 година

Тази книга е предопределена за родители и дава отговор на някои от най-важните въпроси, свързани с детската имунна система и с постоянно мъчителните и стресиращи срещи на децата с инфекции, само че също и с алергии, автоимунни болести, имунодефицитни положения.

С схващане към терзанията на родителите, на наличен език, само че и с доста научни обстоятелства и с доста нагледни образци доктор Великова разказва развиването на детската имунна система – още от утробата, през първите месеци на живота и срещите с инфекциозни болести, ваксини и евентуални алергени.

Засегнати са тематики като изгодата от кърменето, въздействието на майчината имунна система, алергиите, честото боледуване при някои деца, изгодата и евентуалните вреди от имуномодулатори и имуностимулатори, въздействието на времето за по този начин наречените настинки, страховете от имунизациите и някои легенди, свързани с тях.

Д-р Великова дава отговор на някои от най-важните за всеки родител въпроси: какво да създадем, в случай че детето боледува, по какъв начин да го предпазим от заболявания, какъв брой постоянно е прекомерно честото боледуване.


3. „ Жива “
Ина Ясипова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2022 година

За да открие още веднъж истината в сърцето си, Яна би трябвало да поеме обратно – към предишното и към корените, от които се е пробвала да се отскубне.

Съдбата ще я води в съвсем обезлюденото село Елици, където хубостта на природата, мъдростта на локалните и изконните български ритуали отключват от дълго време задрямали кътчета в душата ѝ.

Селото крие доста секрети, а най-странната от тях е, че на това забравено от бога място вековна тайнственост от българската история чака да бъде разкрита…

Историята ни връща назад към корените и традициите. С аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на на българските планини на книжния пазар излиза дебютният роман „ Жива “ от Ина Ясипова – история за истински значимите корени на всеки българин, за семейството и любовта, за традициите и утехата.

2. „ Покварени “
Пенелъпи Дъглас

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2022 година

Ерика

Казваха ми, че сънуваш това, за което сърцето ти мечтае. Но кошмарите са моята същинска пристрастеност.

Неговото име е Майкъл Крис.

По-големият брат на моя другар е хубав, мощен и безусловно отблъскващ. Звездата на колежанския тим по баскетбол в този момент е станал професионалист… и въобще не му пука за мен.

Но аз го виждам. Чувам го. Нещата, които прави, тайните, които крие. Години наред не мога да откъсна взор от него.

Сега и аз отивам в лицей – в неговия град.

Три години не сме говорили за онази бурна вечер в Нощта на Дявола, когато се случиха страховити събития.

Време е той да ме забележи.

Майкъл

Името ѝ е Ерика Фейн, само че всички я назовават Рика.

Гаджето на брат ми, което беше постоянно в близост още от дете. Тя свежда взор, когато вляза в стаята. Замръзва, когато я доближа. Винаги чувствам страха, който я завладява, и въпреки да не съм я докосвал, знам, че владея мозъка ѝ. Това е всичко, което желаех. Досега.

Брат ми към този момент не е част от картинката, а Рика отива сама в колежа.

В моя град е. В голям бляскав апартамент, който е просто един златен капан. Напълно беззащитна.

Тази опция чакахме с приятелите ми, които минаха през пъкъла поради нея. Преди три години тя ги вкара в пандиза, само че в този момент към този момент са на независимост.

Чакахме търпеливо, планирахме и се готвехме за възмездие.

Всеки неин призрачен сън ще стане действителност.

Аз ще съм нейната единствена действителност.

1. „ Политиката от вътрешната страна “
Иван Костов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за септември 2022 година

В „ Политиката от вътрешната страна “ с съответни образци са обяснени постоянно неразбираеми за елементарните жители процеси, които образуват едно демократично общество, а също и това какъв брой по-сложни са тези процеси в страна, която към момента се намира в преход, и изключително на фона на международни трансформации и катаклизми. 

„ Политиците у нас не схващат значимото, че демокрацията и пазарната стопанска система са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма народна власт без пазарна стопанска система и назад, без народна власт стопанската система става джунгла, в която господстват монополи и престъпност. “

Политиката е в рецесия – освен в България, само че и по света. Все повече хора я възприемат като корист с власт, като корупция и машинация, а не като работа на обществото. Все повече я схващат като обслужване на съответни ползи, вместо осъществяване на промени, съблюдаване на правила и използване на хрумвания. „ В дните, когато завършвам този текст, е все по-очевидно, че съвсем на всички места политиката затъва в популизма “, предизвестява Иван Костов.

В тази книга министър-председателят на България в интервала 1997 – 2002 година споделя своя опит, споделя за позволените неточности, само че и за правилните решения, въвели България в общността на свободните и развити страни. Авторът показва аргументите страната ни да остава пленена от мафията, противопоставила се гневно на всеки опит за налагане на господство от закона; разказва завладяването на правосъдната власт, службите за сигурност и медиите, прекъсването на промените, подменянето на истината и носталгията по комунизма, поради които преходът остава незавършен и българската народна власт в рецесия.

„ Политиката от вътрешната страна “ не е единствено роман за прехода. Тя е учебник по политическо достолепие.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР