Новото правителство на Италия заплаши да не ратифицира търговското споразумение

...
Новото правителство на Италия заплаши да не ратифицира търговското споразумение
Коментари Харесай

Италия заплаши да не ратифицира търговското споразумение между ЕС и Канада

Новото държавно управление на Италия заплаши да не ратифицира комерсиалното съглашение сред Европейския съюз и Канада (СЕТА) с аргумента, че то не подсигурява отбрана на локалните аграрни производители и продукцията им, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Канадското държавно управление резервира успокоение и изрази убеденост, че всички страни от Общността ще одобрят договорката.
Припомняме, че Европейски Съюз и Канада публично подписаха цялостното икономическо и комерсиално съглашение (CETA) през октомври 2016 година в миг, в който Европа се ускориха антиглобалистичните настроения. Споразумението отстранява 98% от митата сред Европейски Съюз и Канада.
Противниците на СЕТА от дълго време дефинираха контракта като заплаха за здравето, демокрацията и върховенството на закона. В Италия бяха проведени и митинги, с които земеделците в страната приканва ръководещите да отдръпват единодушието си от съглашението.
Поддръжниците на CETA на собствен ред виждат пакта като продължение на световната комерсиална система, която е изправена пред опасността, произлизаща от протекционисткия курс на президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР