Новосформираната работна група, която трябва да набележи мерки срещу пътния

...
Новосформираната работна група, която трябва да набележи мерки срещу пътния
Коментари Харесай

В Стара Загора: Предлагат „Зона 30“ срещу пътния травматизъм

Новосформираната работна група, която би трябвало да набележи ограничения против пътния травматизъм в Стара Загора , организира първо съвещание.

Определените сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи от ОДМВР- Стара Загора и местата, за които са постъпили сигнали за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата на Горещия телефон на Общината, ще бъдат показани на Европейския център за транспортни политики за проучване и за осъществяване на целенасочени инспекции по пътна сигурност.

Te ще изготвят оценка на секторите с нараснал риск от настъпване на пътен травматизъм, както и ще предложат решения за възстановяване изискванията за безвредно придвижване по пътищата на територията на град Стара Загора и реализиране на предварителна защита против случаи на пътен травматизъм.  От Европейския център ще създадат разбор на  определените сектори със повишена пътно-транспортна аварийност, които са аргументи за настъпване на пътен травматизъм на територията на града и ще показват обстоен отчет.

Експертите от Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” ще дават отчет с съответни рекомендации за повишение не сигурността на територията на общината.

Обсъдени бяха и разновидностите за създаване на средства за ограничение на скоростта , съгласно условията на нормативната уредба.

Предложено беше за повишение на пътната сигурност и качеството на живот да се обсъдят секторите, където да бъдат обособени зони с ограничаване на скоростта до 30 км/час или т.нар.„ Зона 30 “. Това е инструмент за ръководство и усмиряване на трафика, понижаване на случаите и тежестта на следствията от тях.

По време на съвещанието специалистите показаха мнение, че мигащият зелен сигнал на светофарните уредби е належащо да бъде отстранен , защото, по думите им, резултатът върху водачите на моторни транспортни средства е негативен.

Община Стара Загора ще предприеме целенасочени дейности за осветеност на пешеходните пътеки. От звено „ Градска подвижност “ ще засилят наблюдението си върху камерите. Видеозаписите на всички водачи, които не съблюдават разпоредбите за придвижване, ще бъдат предоставяни на способените органи за предприемане на дейности по установяването и санкционирането им.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР