Новооткритият Kaufland в Младост 4 също получи номинация от престижния

...
Новооткритият Kaufland в Младост 4 също получи номинация от престижния
Коментари Харесай

Зеленият хипермаркет Kaufland-Горубляне спечели „Сграда на годината“ 2022

Новооткритият Kaufland в Младост 4 също получи номинация от влиятелния конкурс
Двата най-нови хипермаркета на Kaufland България получиха оценки на влиятелния конкурс „ Сграда на годината “. Зеленият магазин на ритейлъра в кв. Горубляне е отличен с първа премия в категория „ Зелени здания “. Откритият през лятото хипермаркет в столичния квартал „ Младост 4 “ също получи номинация от влиятелното жури на състезанието в категорията „ Търговски здания и ритейл паркове “.

“В последните години ние от Kaufland България целеустремено влагаме в енергийна успеваемост и понижаване на въглеродния отпечатък от активността си. Това намира директно отражение върху новите здания, които проектираме и построяваме за нашите магазини. Есента открихме нашия първи зелен хипермаркет в кв. Горубляне и това, че той през днешния ден получава определението „ Зелена постройка на годината “ е несъмнено самопризнание за работата на целия ни екип ”. Това акцентира при приемането на премията Тодор Левенов, началник направление „ Нови планове и модернизации “ в Kaufland България.
-->
Kaufland-Горубляне е най-новият филиал на компанията. Той е и първият „ зелен “ хипермаркет на веригата, построен напълно съгласно най-актуалните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство. Оборудван е с редица щадящи околната среда системи. Обектът се зарежда със 100% „ зелена “ сила, а цялото осветяване е LED основано. На покрива му следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% от личните годишни потребности на хипермаркета. В допълнение на това, повече от 6 000 м² от площта на парцела, върху който е издигнат Kaufland Горубляне, са превърнати в парк. В него са засадени разнообразни типове дървета и шубраци, като изборът им е съгласуван с тяхната дарба да всмукват по-големи количества въглероден диоксид. Това решение въздейства директно върху редукция на топлинните острови на града и понижава въздействието на автомобилния трафик по бул. „ Самоковско шосе “.

Хипермаркет е планиран по този начин, че да комбинира сполучливо съвременна визия и архитектура с най-хубавото обслужване и прекарване за клиентите. За тяхно облекчение и ориентир измежду разнообразието от над 20 000 качествени и свежи артикули, комерсиалната зала е построена въз основата на навигационна система в разнообразни цветове за обособените категории артикули, а в касова зона ги чакат няколко съвременни каси на самообслужване. Зоната с наематели също може да се похвали с многообразие от артикули и услуги, предлагани от сътрудниците на Kaufland в сходство с One Stop Shopping идея.

Откритият през лятото хипермаркет в столичния кв. „ Младост – 4 “, който получи номинация в категорията „ Търговски здания и ритейл паркове “, също е построен съгласно актуалните условия на най-голям клас енергийно ефикасни ритейл здания. Той е оборудван с редица системи, щадящи околната среда, в това число и новаторска „ зелена “ климатична система, която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява фосилни горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства. Хипермаркетът разполага и с последно потомство LED осветяване, посредством което се реализира към 30% спестовност на сила за осветяване и осезателен спад във въглеродните излъчвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР