Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и инспекторите от

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и инспекторите от
Коментари Харесай

Семейство откри батерия в закупен козунак в София

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и инспекторите от Областна дирекция по сигурност на храните в София са спрели от реализация наранена партида с козунаци във всички обекти на комерсиалната верига, която ги е разпространявала.

Вчера в обществените мрежи семейство от София разгласява фотография на разрязан козунак. От едно от частите стърчи оранжева батерия.

Козунакът е бил закупен от огромна хранителна верига в столицата. От БАБХ реагираха стремително и оповестиха, че влизат в цеха, създал рисковия козунак. Батерията може да бъде смъртоносна при усвояване.

Днес специалистите от Областна дирекция по сигурност на храните в Монтана направиха инспекция в индустриалния обект, от койти козунаците са доставени в комерсиалната верига в София. Съставени са 2 акта за определяне на административно нарушаване, а активността на производителя е била неотложно спряна, оповестиха от БАБХ.

Изтеглените от реализация количества са ориентирани за заличаване.

От Българската организация по сигурност на храните приканват жителите при констатиране на нарушавания, неотложно да подадат сигнал на горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР