Новонозначеното ръководство на Държавната консолидационна компания (ДКК) е сменило ръководството

...
Новонозначеното ръководство на Държавната консолидационна компания (ДКК) е сменило ръководството
Коментари Харесай

Рокади във ВМЗ Сопот

Новонозначеното управление на Държавната консолидационна компания (ДКК) е сменило управлението на Вазовските машиностроителни фабрики (ВМЗ), демонстрира информация в Търговския указател. Освободен е досегашният началник на предприятието Иван Гецов като на негово място е назначен дългогодишният шеф на ВМЗ - Иван Стоенчев, прецизира Българска национална телевизия.

Собственикът на ВМЗ - ДКК е сдружение към Министерството на стопанската система. Компанията също има ново управление, което беше вписано в комерсиалния указател през тази седмица. Именно промяната в ВМЗ е едно от първите решения на сдружението.

В решението на ДКК няма претекстове за промяната. Докото беше министър на стопанската система, сегашният министър председател Кирил Петков беше призовал четирима от общо петимата в борда на шефовете на ВМЗ да си подадат оставката поради неприятни резултати на компанията. Сред желаните оставки обаче не беше тази на Иван Гецов.

Гецов е изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот от 2016 година Тогава от поста беше освободен в този момент назначеният Иван Стоенчев. От същата година Вазовските машиностроителни фабрики са трансферирани от Министерството на стопанската система към Държавната консолидационна компания (ДКК). В мегаструктурата влизат още оръжейният търговец " Кинтекс ", ремонтната компания " Монтажи " и други.

Според доклада на ВМЗ за първите девет месеца на годината, компанията е на облага от над 5 млн. лв.. Резултатът обаче е по-нисък по отношение на същия интервал на 2020 година Общият размер на отговорностите на компанията е 126 млн. лв. като 17 млн. от тях са дълготрайни. В доклада е маркирано, че има понижение на търсенето на специфична продукция и следва оптимизация в завода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР