Ново увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност“ през последните

...
Ново увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност“ през последните
Коментари Харесай

Гражданската поскъпва още през януари! Вижте увеличението

Ново нарастване на цената на застраховката „ Гражданска отговорност “ през последните три месеца изненада клиентите на половината от застрахователни компании, оповестява „ Монитор “.

През последните 90 дни безусловно всички компании са оскъпили полиците си, само че в случай че при половината цената се е повишила с едвам няколко лв., то при четири компании растежът е от 10 до 25 на 100 повече. Най-драстичното нарастване е от 80 лв., а междинната цена на наложителната застраховка е 280 лв., или с над 100 лв. повече от началото на годината.

До 2017 година цените на наложителната застраховка освен не растяха, само че и даже се понижаваха при някои компании поради огромната конкуренция. Посоката обаче се обърна от тази година и в случай че междинната цена за кола с мотор до 2000 куб. см и умел водач през 2017 година бе към 180 лева, в този момент е съвсем със 100 лева от горната страна.

Повече ще заплащат водачите освен в столицата, която е най-рисковият град, само че и във всички области, където цената е с към 30 лв. по-ниска от София. Причините, които може да се изброят за повишаването на застраховката, са решението на Върховния касационен съд (ВКС) за по-широк кръг на родственици с право на обезщетение, отчета на финансовата комисия за събраните награди и банкрута на кипърското сдружение „ Олимпик “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР