Ново развитие и по казуса с Националната детска болница. Близо

...
Ново развитие и по казуса с Националната детска болница. Близо
Коментари Харесай

На ново място ли ще бъде построена спорна сграда

Ново развиване и по проблема с Националната детска болница. Близо 90 хиляди подписа бяха събрани и импортирани в деловодството на президента. Гражданите поддържат построяването на нова постройка. Все още няма консенсус по въпроса на същия терен или на друга локация ще се издига бъдещата педиатрия.

Първа копка на познатия на всички градеж се прави през далечната 1978 година. От 2004 година се разяснява дали новата педиатрия да бъде в постройката или в нова. През 2011 година подробният организационен проект споделя, че постройката би трябвало да бъде съборена и на нейно място да бъде издигната нова.Въпреки това обаче през 2019 година Здравното министерство пуска социална поръчка за към 100 млн. лева за Педиатрия в същия градеж. През 2020 година експремиерът Бойко Борисов реши той да бъде съборен, само че и до през днешния ден постройката стои на мястото си.

40-годишният градеж в двора на Александровска болница няма по какъв начин да се трансформира в дълго чаканата педиатрия, изясни районният министър.

„ От 2011 година имаме настоящ проект, в който написа, че на това място ще има нова постройка за болница. Това е закон. През 2019 година някакви хора се слагат над този закон и споделят: „ не, ние ще си изправим сградата”, вършат социална поръчка за 100 млн. по този начин, на око. Аз, като районен министър, мога да издам виза за планиране на чисто нова постройка в Медицинска академия - чисто нова детска болница”, сподели Виолета Комитова, представена от Нова Телевизия.

„ Много значимо е изборът на терен да се случи след спор. Къде е камара на архитектите, къде е съюзът на урбанистите, камара на инженерите”, попита арх. Бакалова. А диалози за нова локация към този момент са водени – с основния проектант и кмета на Столична община.

„ Може да се построи до някогашните казарми, до „ Арена армеец”, до зоопарка или до държавна болница”, сподели арх. Бакалова. При най-оптимистичния сюжет нова педиатрия в София може да има до края на 2024 година, считат жителите от самодейността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР