Ново признание за невероятния си сезон 2018 г. получи световната

...
Ново признание за невероятния си сезон 2018 г. получи световната
Коментари Харесай

Александра Начева избрана за изгряваща звезда на Балканите

Ново самопризнание за невероятния си сезон 2018 година получи международната шампионка на троен скок при девойките под 20 години Александра Начева.

17-годишната пловдивчанка бе определена за „ Изгряваща звезда на АБАФ “ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) за 2018 година на гала в Атина на 6 декември.

През годината Александра завоюва международната купа на троен скок при девойките под 20 години в Тампере, Финландия, стана първа на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина, и взе сребърен орден на еврошампионата за девойки под 18 години в Гьор, Унгария. На балканските шампионати Александра завоюва три трофеи на троен скок при девойките под 20 години в зала в София, както и на скок дължина и троен скок на Балканското за юноши и девойки под 18 години в Истанбул, Турция.

Постижението на Начева от международното състезание – 14.18 е най-хубаво в света за годината при девойките под 20 години и нов европейски връх за девойки под 18 години.

През 2017 година в тази категория бе определена българския гений в бяганията на междинни и дълги дистанции Лиляна Георгиева.

За „ Изгряваща звезда на АБАФ “ при юношите за 2018-а бе избран Михайло Кохан (Украйна), който завоюва европейската купа на чук (5 кг) при юношите под 18 години с 87.82 – международен връх за тази възраст. Седмица по-късно Михайло стана вицешампион на света при по-големите с чук 6 кг, а на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина стана първенец.

И в трите надпревари главният му съперник бе Валентиян Андреев, който приключи втори в Гьор и Буенос Айрес, а в Тампере се класира за край.

Имената на турският спринтьор на 100 м и 200 м Рамил Гулиев и специалистката в тройния скок от Гърция Параскеви Папахристу бяха оповестени за спортист и атлетка на АБАФ на церемонията в Атина. Лично президентът на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) лорд Себастиан Коу почете награждаването на балканската атлетика, а часове преди нея се срещна с президента на Гърция Прокопис Павлопулос.

Президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен и президентът на Българската федерация по лека атлетика, първи вицепрезидент на ЕА и президент на АБАФ Добромир Карамаринов също бяха в Атина за церемонията. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР