Пълноправно членство в НАТО е крайната цел на Украйна, заяви

...
Пълноправно членство в НАТО е крайната цел на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Военният министър на Украйна: Крайната ни цел е пълноправно членство в НАТО

Пълноправно участие в НАТО е крайната цел на Украйна, съобщи във видеообръщение към Парламентарната асамблея на НАТО в София украинският министър на защитата Рустем Умеров.

„ НАТО значи сигурност и аз съм уверен, че приемането на Украйна в алианса ще бъде взаимноизгодна стъпка към в допълнение подсилване на сигурността в Европа и по света “, сподели Умеров. 

Той уточни, че наскоро Русия стартира нова атака в Харковска област. По думите му руснаците подценяват загубите си и напредват с танкове, бронетранспортьори и пехота и ги възпира само куража на украинските въоръжени сили.

„ За нас е доста мъчно, тъй като не ни доближават оръжия – изключително снаряди и системи за противовъздушна защита “, сподели Умеров. „ Русия се пробва да унищожи всичко, което не може да превземе, продължава да убива и да тероризира почтени цивилни “, добави той. 

Имаме потребност от вашата увереност да спрем това, съобщи Умеров. По думите му Украйна се нуждае от още противовъздушни оръжия и още оръжия с огромен обхват.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР