Ново откритие на американския марсоход Кюриосити доказва, че на Червената

...
Ново откритие на американския марсоход Кюриосити доказва, че на Червената
Коментари Харесай

Метан и органични съединения доказват живота на Марс

Ново изобретение на американския марсоход Кюриосити потвърждава, че на Червената планета съществуват условия за живот. Представители на НАСА оповестиха, че на Марс има метан и органични съединения.

Това бе къс изблик на метан, чието количество се усили десеткратно, а по-късно се разнесе. Това сочи, че има някакъв източник от биологичен или небиологичен генезис. Това е популярен миг за задачата. Наличието на този газ слага доста загадки – обявиха от Американската галактическа организация.

В антични скали марсоходът откри органични молекули, само че към момента специалистите заобикалят да дават крайни изводи по отношение на възможните условия за живот на Червената планета, като ще изчакат нови доказателства от задачата.

Мисиите до Марс са едно най-големите провокации, поради което малко страни по света биха подхванали сходна комплицирана задача, защото осъществяването ѝ е доста мъчно.

Преди време индийската сонда Мангалиан застана в орбитата към Марс, само че не съумя да кацне на планетата. Същите несполучливи опити са правили и други галактически организации, пробвайки се да извлекат проби от Марс.

Русия да вземем за пример е правила 16 опита за кацане на Марс, от които единствено 2 задачи за сполучливи, а останалите 14 са провалени, оповестява Асошиейтед прес.

 Марс

През 1960 година е първият съветски опит за постигане до Червената планета, само че тогава апаратът даже не е съумял да премине земната орбита.

През 1971 година е първият сполучлив опит на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики за изпращане на галактически уред, който обаче съумял да остане на Марс едвам 20 секунди.

Най-успешните задачи за проучване на Червената планета са на НАСА, която има 15 триумфа и единствено 4 неуспеха. Космическата организация прави първите фотоси на Марс и открива заледената вода по повърхността на планетата.

В момента на Червената планета работят два роувъра на НАСА – Кюриосити и Опортюнити. През 2030 година американците даже възнамеряват да изпратят първите хора, които ще кацнат на прилежащата ни планета, търсейки отговорите на една от най-тайнствените планети в Слънчевата система.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР