Ново изследване по проблемите на наднорменото тегло, проведено в Университета

...
Ново изследване по проблемите на наднорменото тегло, проведено в Университета
Коментари Харесай

Млякото помага да отслабнем

Ново проучване по проблемите на наднорменото тегло, извършено в Университета Бен-Гурион посочило, че хората подлагащи се на диети включващи мляко и млечни артикули, като общо отслабват повече от тези, които са употребявали малко или напълно са се отказали от млечните артикули.

Независимо от диетите, откривателите са открили, че участниците, които са поемали повече калций от млечните артикули, който се равнява на 340 мл мляко или други млечни артикули и съставлява 580 мг млечен калций, са свалили към 5 кг за две години.

За съпоставяне тези, които са поемали по-малко калций от млечните артикули, приблизително към 150 мг млечен калций или по-малко от половин чаша мляко, са свалили като приблизително малко повече от 3 кг.

Освен проучването на въздействието на калция откривателите също открили, че равнището на витамин D в кръвта без значение въздейства на триумфа за намаляване. Така равнището на витамин D се покачва при тези, които губят повече килограми. Друго проучване посочило, че участниците със затлъстяване имат намалено равнище на витамин D в кръвта.

В проучването взели участие повече от 300 мъже и дами с наднормено тегло на възраст от 40 до 65 години. Учените изучавали и въздействието на другите типове диети, такива като диетите с понижено наличие на мазнини, Средиземноморската диета и диетата с понижено наличие на въглехидрати.

 Млякото оказва помощ да отслабнем

Доктор Денит Шахар, който е провел проучването, удостоверил към този момент известното, че цялостните хора имат намалено равнище на витамин D в кръвта, а новите резултати посочили, че равнището се покачва при хора, които губят килограми.

Витамин D покачва натрупването на калция в кръвта и той се създава под въздействито на слънечевите лъчи. Също по този начин витамин D можем да натрупаме в организма от пълнамасленото мляко, тлъста риба и яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР