Ново британско изследване доказа връзка на енергийната бедност с висока

...
Ново британско изследване доказа връзка на енергийната бедност с висока
Коментари Харесай

Ново британско изследване: Недостатъчното отопление в дома повишава риска от инфаркт

Ново английско проучване потвърди връзка на енергийната беднотия с висока стойност на фибриногена в кръвта - мярка за инфектиране

Покачващите се цени на горивата могат да влошат физическото и психическото здраве на хората, заяви Университетът на Източна Англия, където е приключило ново изследване. Изследователите са наблюдавали разнообразието от резултати вследствие на така наречен енергийна беднотия. С термина се разказва ситуацията на семействата, в които приходите на хората не им разрешават съответни енергийни услуги в дома.

Енергийната беднотия не се изчерпва с икономиите от отопление на дома, което по значение е преди всичко като непокрита потребност, а и всички други житейски потребности, които зависят от цените на горивата.

Изследователите са потвърдили нещо, което всеки може да допусна: неспособността да поддържат домовете си задоволително топли, се отразява на равнищата на задоволеност от живота на хората.

Но те също по този начин разкрили, че въздейства върху физическото здраве, и то доста по-широко от интуитивно предполаганите настинки. Оказало се, че животът в неприятно отоплено жилище предизвиква по-високи равнища на инфектиране, измерени посредством справедлив индикатор - биохимичния маркерфибриноген.

Представлява вещество в кръвта, което оказва помощ на тялото да стопира кървенето, като предизвиква съсирването на кръвта. Но също по този начин при високи стойности на веществото се пояснява като изявен инфекциозен биомаркер.

Повишеният фибриноген е мощно обвързван и с по-висок риск от коронарна болест на сърцето, инсулт, инфаркт и като цяло със повишен риск от гибел.

И преди новото изследване се знаеше, че излагането на ниски температури е обвързвано с нараснало кръвно налягане, инфектиране и опасности от сърдечносъдово естество, без значение от възрастта или пола. Но нямаше доказателства за въздействието на енергийната беднотия върху психологичното и физическото здраве в неговото разнообразие.

Изследователският екип е анализирал връзките сред пестенето от отопление и ползване на сила за други потребности и самооценката на хората за благосъстоянието им - задоволеност от живота и здраве.

Субективните оценки били “проверени” с индикатор, независещ от персоналните чувства. За задачата е включено проучване на кръвта за сигнални маркери за зараза или инфектиране, които са справедлива мярка за здравето. Резултатите били преосмислени посредством отчитане на тежестта на фактори, които биха могли да повлияят на здравето на хората, като да вземем за пример метода на живот. Корекциите били главно въз основата на това дали пушат, хранят се здравословно, движат се достатачно – все неща, които се отразяват на физическата и психическата форма. или вършат задоволително извършения.

И след всички спомагателни пресявания на резултатите обаче се открива мощна причинно- следствената връзка сред енергийната беднотия, психическата подтиснатост и покачвания инфекциозен биомаркерфибриноген – знак за възпалителни процеси. Проучването е оповестено в английското сп. “Икономика на енергетиката”.

Обяснението е обвързвано с единството на психическото и физическото здраве.

Стресът от нежеланото житейско състояние и невъзможността човек да живее обикновено води до биохимични промени, които рефлектират върху сърцето и мозъка.

Изследването е повече от навременно в миг, в който цената на горивата гони върхове и поражда инфлационно цунами.

Енергийната беднотия е приета като обособена форма на беднотия и това изследване демонстрира, че тя има далечни и нездравословни последствия за здравето, изключително като фактор за сърдечносъдовите произшествия, възпалителните болести и влошеното психическо богатство, разяснява доктор Андрю Бърлинсън от изследователския екип.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР