Новият световен шампион по бокс при професионалистите в тежка категория

...
Новият световен шампион по бокс при професионалистите в тежка категория
Коментари Харесай

Руис иска реванша с Джошуа да е в Мексико

Новият международен първенец по бокс при експертите в тежка категория Анди Руис (Мексико) желае реванша против Антъни Джошуа да се състои в родината му. Той сензационно завоюва с механически нокаут британеца в 7-ия рунд на мача им в " Медисън СКуеър Гардън " в Ню Йорк предишния уикенд и му лиши шампионските колани във версиите WBA, WBO, IBFи IBO. С триумфа Руис стана първият мексиканец в историята, който става международен първенец в тежка категория.
" С наслаждение ще му дам реванш, само че първо би трябвало да го обсъдим с тима ми и да уточним нещата. Бих желал този реванш да бъде в Мексико. Никога в историята до момента не беше имало международен първенец в тежка категория от Мексико, тъй че желая мачът да е там ", разяснява Руис.

В контракта сред двамата има уговорка за реванш, а мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, съобщи, че ще я задейства и мачът ще се състои през ноември или декември във Англия. Руис обаче има друга концепция, а той към този момент е международният първенец и може да слага условия.

Това значи, че Хърн би трябвало да работи бързо с уреждането на реванша, тъй като пред мексиканеца стои наложителна отбрана на шампионския колан на IBF против българина Кубрат Пулев, а по-късно и на купата на WBO.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР