Новият собственик на Туитър (Twitter) Илон Мъск коментира вероятността за

...
Новият собственик на Туитър (Twitter) Илон Мъск коментира вероятността за
Коментари Харесай

Мъск обяви, че не може да изключи фалит на Twitter

Новият притежател на " Туитър " (Twitter) Илон Мъск разяснява вероятността за банкрут на компанията, която ръководи онлайн обществената мрежа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

В диалог със чиновници на компанията милиардерът сподели, че " не може да изключи, че тя ще банкрутира ", две седмици откакто я купи за 44 милиарда $, заяви " Блумбърг ".

Тази договорка слага финансовото положение на " Туитър " в " нестабилно състояние ", съгласно кредитни специалисти. 

Изявлението на Мъск беше отправено в края на един безреден ден, белязан от предизвестие от американски регулаторен орган и от напускането на високопоставени чиновници, считани за бъдещи бизнес водачи в областта на софтуерния бранш, отбелязва Ройтерс. 

Сред тях са ръководителите на звената, които дават отговор за отбраната на данните на потребителите и за спазването на регулаторните правила. Това основава евентуален риск софтуерната компания да наруши разпореждания на регулаторните органи, добавя Ройтерс. 

На този декор Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати разгласи, че следи " Туитър " със " сериозна угриженост " след напускането на нейни високопоставени представители.

При вчерашната си среща със чиновниците на " Туитър " Мъск предизвести, че софтуерната компания " може да загуби милиарди долари през идната година ", заяви профилираният уебсайт " Информейшън " (The Information).

Предприемачът, който безпардонно стартира да уволнява чиновници, откакто пое контрола над корпорацията на 27 октомври, твърди, че тя губи по над 4 милиона $ дневно, най-много поради отлива на рекламодатели след придобиването на обществената мрежа. Те са загрижени, че Мъск ще занижи стандартите за модериране (проверка) на наличието, което се разгласява в обществената мрежа. Сред корпорациите, които " сложиха на пауза " своите реклами в " Туитър ", е американският автомобилостроителен колос " Дженерал мотърс " (General Motors Co).

Дълговете на компанията, която ръководи " Туитър ", възлизат на 13 милиарда $. През идващите 12 месеца тя дължи лихвени заплащания по своите отговорности в размер на близо 1,2 милиарда $. Те надвишават паричните потоци на корпорацията, за които неотдавна беше оповестено, че към края на юни възлизат на 1,1 милиарда $. 

Миналата седмица Мъск разгласи, че възнамерява да редуцира половината от чиновниците на компанията. Той даде обещание " да спре " подправените профили в обществената мрежа. 

Придобиването на " Туитър " от милиардера, който постоянно се включва в политически разногласия, провокира опасения, че той може да бъде подложен на напън от ръководещите в някои страни, които се пробват да наложат надзор над правото на свободно изложение в онлайн пространството, показва Ройтерс. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи по-рано тази седмица, че " си коства да бъде проучено съдействието и (или) връзките в техническата сфера на Мъск с други страни ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР