Новият сезон в двете професионални тенис вериги - ATP и

...
Новият сезон в двете професионални тенис вериги - ATP и
Коментари Харесай

Отлично начало на сезона: Швьонтек триумфира за едва 64 минути игра и изведе Полша напред!

Новият сезон в двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, към този момент настъпи с началото на новата смесена отборна конкуренция United Cup, като още в третия ден от надпреварата в игра ни предстоеше да забележим международната номер едно и безспорен доминант на женската тенис сцена Ига Швьонтек. Носителката на три " мейджър " трофея нееднократно е изразявала любовта към родината си в свои изявленията и начинания, като в този момент получи отлична опция дружно с другото огромно име на тениса в Полша - Хуберт Хуркач, да поведат страната си на United Cup, като първото тестване пред " тайфа полска " се явяваше непретенциозният отбор на Казахстан, който към този момент загуби от Швейцария в хода на шампионата.

Швьонтек получи достойнството да излезе на корта в дебютния мач на родината си в конкуренцията, като от отсрещната страна на мрежата я очакваше Юлия Путинцева. Ига, която неотдавна взе присъединяване в демонстративната конкуренция World Tennis League, опустоши международната номер 51 за едвам 65 минути игра след 6:1 6:3 и даде летящ старт на селекцията на Полша, извеждайки я напред с 1:0 победи.

Откриващите минути на дуела се оказаха по-трудни от упованието за първата ракета на света, която позволи серия грешки, до момента в който се приспособи към изискванията на игра в Бризбейн и даже ѝ се наложи да се изправи пред брейкбол за Путинцева. Полякинята макар проблематичния старт на срещата стремително усъвършенства нивото си и навлезе в своя темп, който ѝ разреши да наложи напълно волята си, при което тя се поздрави с поредност от пет следващи гейма на сметката си, към която причисли и първата част.

Вторият сет стартира със мощни минути за сервиращите, които образно преобладаваха, откакто с качеството на началните си удари си осигуряваха нужния игрови превес, с цел да приключват бързо комбинациите си в офанзива. Казахстанката обаче съумя да поддържа темпото на фаворитката едвам за интервал от няколко минути, преди Швьонтек още веднъж да вдигне оборотите фрапантно, което ѝ донесе нови два пробива в актива, с което и крайния триумф в конфликта на първите ракети при дамите сред Полша и Казахстан.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР