Рафаел Надал подобряваше постепенно играта си с всеки изминал мач

...
Рафаел Надал подобряваше постепенно играта си с всеки изминал мач
Коментари Харесай

Промяна в плана? Рафа Надал отрече да е казвал, че ще играе за последно на турнира в Рим

Рафаел Надал подобряваше последователно играта си с всеки минал мач и шампионат, само че през вчерашния ден целият този напредък рухна напълно, откакто Матадора беше надигран с безапелационното 6:1 6:3 от Хуберт Хуркач във втория кръг на Мастърса в Рим. Самият 10-кратен първенец в италианската столица призна, че въпросното проваляне повдига известни подозрения у него за това дали би могъл още веднъж да е конкурентен на най-хубавите и призна по какъв начин към момента не е взел решение за Ролан Гарос, а също по този начин направи любопитно разобличаване, с което загатна, че можем да го забележим на корта и следващата година.

За отминалата среща:

- Мисля, че през днешния ден беше доста тежък мач за мен. Започнах доста добре и имах доста шансове в самото начало, след което позволих пробив, изгубих малко от първичния си порив и към този момент не можех да го прилепям по същия метод. Смятам, че резултатът в първия сет е излъган и играта беше доста по-оспорвана, в сравнение с някой би предположил. Впоследствие той беше доста по-добър във втория сет от мен.

В първата част нямах това чувство, само че по-късно ми беше мъчно да посрещам сервиса му и нямах особени шансове да се завърна в мача. Приемам този тежък от всякаква позиция за мен миг, тъй като се усещах доста по-готов от видяното на корта и това основава известни подозрения у мен. Както споделих преди шампионата, то в този момент играта ми е по-непредвидима и в този момент се повдигат прекалено много въпроси пред мен по най-различни тематики.

За това дали играе за последно в Рим:

- Не знам дали това е последният път, в който играя тук. Разбира се, възможностите са доста по-големи през днешния ден да съм изиграл последната си среща в миналото в Рим. Не съм човек, който взема решения в сходни тежки моменти, когато страстите надвиват. Никога не съм казвал, че за последно ще играя в Рим. Казах го в Мадрид, тъй като казусът там е подобен. Тук бях към 98 % уверен, че е за последно, само че няма да кажа, че процентите са 100, откакто не съм уверен, че е по този начин.

За идния Ролан Гарос:

- Виждате какъв брой мъчно е на корта, нали по този начин? Възможно е да бъда там, както и да пропусна шампионата. Има две оции пред мен. Едната е да приема, че не играя задоволително добре и да си кажа, че не съм подготвен за Ролан Гарос. Другата е да приема днешното си показване и да работя по подобен метод, че нещата да бъдат разнообразни след две седмици. Както можете да си визиите, то решението не е ясно в главата ми все още. Мога обаче да ви кажа какво усещам и несъмнено съзнанието ми е по-близо до това да опитам да бъда подготвен за Ролан Гарос и там да дам най-хубавото от себе си.

Физически към момента имам някои проблеми, само че не чак толкоз огромни, с цел да се откажа от присъединяване на най-важния шампионат за моята кариера. Нека да забележим какво ще се случи и по какъв начин ще се усещам психически на следващия ден, както и една седмица по-късно. Ако се усещам подготвен, то ще бъда подготвен и ще се боря за нещата, за които съм се борил през последните 15 години, колкото и невероятно да наподобява това в този момент.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР