Новият президент на Либерия - известният футболист от близкото минало

...
Новият президент на Либерия - известният футболист от близкото минало
Коментари Харесай

Президентът-футболист обеща затягане на коланите

Новият президент на Либерия - известният футболист от близкото минало Джордж Уеа, даде обещание да понижи личната си заплата с 25% и предизвести "фалиралата " страна, че я чакат сложни времена, съобщи Reuters.

"Състоянието на стопанската система, което моята администрация наследи, демонстрира, че предстоят доста работа и решения ", сподели новият президент в послание към нацията, което явно имаше за цел да понижи високите упования след изборната му победа в края на предходната година, отбелязва организацията.



"Нашата стопанска система е банкрутирала, нашето държавно управление е банкрутирало. Нашата валута е в положение на свободно рухване, инфлацията пораства ", сподели Уеа, който постави клетва преди седмица. "Безработицата е невиждано висока, а задграничните ни запаси са на най-ниското си ниво за всички времена ", добави той.

Новината, че ще понижи личната си заплата евентуално ще се схване добре на континент, който е привикнал с висши държавници, възнаграждаващи се с баснословни суми и бонуси.

Въпреки мрачната картина, която показа, Уеа даде обещание осъществяване на инфраструктурен план на стойност три милиарда $, който да свърже столицата с югоизточната част на страната.



Президентът също по този начин даде обещание да анулира закон, който не разрешава на хора, които не са с черен цвят на кожата, да стават жители на Либерия и да имат благосъстоятелност в страната, добавя ДПА.
"Това опонира на името на Либерия, което значи "свобода " (Liberty), сподели Джордж Уеа. Според него този закон също по този начин лимитира развиването на стопанската система, тъй като стопира задграничните вложители.

Уеа има зад тила си забележителна футболна кариера като състезател на няколко огромни европейски клуба - френските "Монако ", "Пари Сен Жермен " и "Олимпик " (Марсилия), италианския "Милан " и британския "Челси ", с които е притежател на редица европейски купи и награди.



През 1995 година той стана първият африкански футболист, притежател на "Златната топка ".



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР