Градушка удари София и Троянско. Кадри от Моята новина по

...
Градушка удари София и Троянско. Кадри от Моята новина по
Коментари Харесай

Наводнени улици и силна градушка в София и Троянско

Градушка удари София и Троянско. Кадри от " Моята вест " по Нова тв демонстрират, че ледените парчета са с размера на лешник. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология най-сериозно е обиден столичният квартал " Младост " 1. 40,8 литра на квадратен метър дъжд са паднали там, а градушката е била с размер към 8 милиметра.

Възможни са закъснения в полетите на Летище София поради неприятните метеорологични условия, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на столичния аеропорт.

На този стадий няма анулирани или пренасочени полети. Летището е отворено за кацане. То се прави по преценка на капитана на самолета, прецизираха от летището.

За повече информация от летището предлагат на пасажерите да наблюдават информацията на интернет страницата, която се обновява навреме.

Аварийните екипи на Столичната община правят обходи на терен и реагират на сигнали по отношение на интензивния дъжд, съпроводен с градушка над София. Те са реагирали на 4 сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез. Към момента градският превоз се движи на всички места, като се изключи автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. ”Искърско шосе “. Извършва се наблюдаване на речните корита и общинските язовири, които са в нормите.

Сред най-засегнатите беше регионът по протежението на бул. " Цариградско шосе ". Подлезът под " Цариградско шосе " при Окръжна болница е наводнен, колите са принудени да се връщат. На места водачи опитваха да скрият колите си под мостове, виадукти и корони на дървета.

Интензивни са били преваляванията и кварталите " Дружба ", " Дървеница " и " Студентски град ".

Продължителна градушка, с размери от 40 мм, е паднала в Априлци. Придружена е била и с натоварен дъжд, като са паднали към 30 литра на кв. метър. „ Има и провали по колите – пукнати стъкла “.

Кметът на Априлци Тихомир Кукенски уточни за Българска телеграфна агенция, че няма сигнали за вреди и потърпевши хора. Има една паднало дърво, което не затруднява придвижването.

Силна стихия и градушка станаха причина за излизане на дерета в троянските села Черни Осъм и Орешак.

След градушка има излезли дерета в троянските села Черни Осъм и Орешак. На терен е заместник-кметът на Община Троян Николай Райковски.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни по количества превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици в Западна България. Количествата на преваляванията ще са сред 20 и 35 литра на квадратен метър, а в обособени, основно планински региони, до 45-50 литра на квадратен метър, оповестяват на уеб страницата си от Национален институт по метеорология и хидрология.

По-рано пороен дъжд с гръмотевици и градушка удариха Кюстендилско. Ледените зърна са били с размера на лешник, демонстрират оповестени в обществените мрежи фотоси. Гръмотевичният облак е от първата линия стихии, които по прогноза минаха западната ни граница в късните часове на деня.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР