Новият политически сезон започна в деня на официалното откриване на

...
Новият политически сезон започна в деня на официалното откриване на
Коментари Харесай

Европредседателството - акцент в декларациите на ПГ при старта на новата пленарна сесия

Новият политически сезон стартира в деня на формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В декларациите на парламентарните групи главен акцент бе политиката, която ще се води по време на председателството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

ГЕРБ - оправянето с корупцията няма опция

В декларацията от името на ПГ на ГЕРБ ръководителят й Цветан Цветанов прикани политиците да работят безрезервно за националните ползи на страната. „ Вярвам, че новата година ще е динамична и ползотворна. 44-ият парламент е първото Народно събрание, което ще запише в програмата си домакинство на 6 парламентарни събития по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Предстои да покажем политическа просвета и преданост към европейските полезности. Народът на България не желае да бъдем декор на Европа, желаем нашият глас да се чува все по-силно. Обръщам се към всички депутати да си дадем сметка, че нямаме право да пропиляваме шанса си да бъде чут гласът на България, добави Цветанов. Той прикани всички да се управляват от националния интерес на страната.

„ Нямаме желание да принизяваме ролята на опозицията в политическия ни живот. Очакваме политическите послания от опозицията да бъдат състоятелни и добре аргументирани. Намеренията да се предизвикат пристрастености по време на председателството на Европейски Съюз няма по какъв начин да реализират огромния резултат, който се цели. Българският народ показва към този момент по-осъзната европейска съпричастност. Българинът същински се интересува от работата на европейските институции. Хората чакат по време на председателството да се търсят и вземат решения по значими за страната ни проблеми ”, сподели Цветанов. Той добави, че по време на Българското председателство ще отделят особено внимание на тематиките миграция, сигурност, защита и цифровизация.

Приоритетите за председателството ни са заложени от Председателската Тройка: Първият е обвързван с икономическото развиване, работни места, напредък и конкурентоспособност. Вторият е обвързван със обществените политики на Европейски Съюз. Третият приоритет е построяването на енергийния съюз и политиката за климата. Четвърти приоритет е сигурност и правораздаване, като в него попадат въпросите за миграция и правораздаване - две тематики, които са извънредно значими за България. Петият ни приоритет се отнася до външнополитическите акценти в работата на Европейски Съюз, които още веднъж взаимодействат с тематики като сигурността и миграционната политика. Ангажиментите на българския парламент по време на председателството ни са съществени и виновни, само че те няма да осуетят желанията ни да осъществим авансово плануваната законодателна стратегия, а единствено могат да подтикват националното ни законотворчество, акцентира Цветанов.

Българска социалистическа партия - градивна, само че не е и безмълвна

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че в първите 10 дни на новата 2018 година действителността ни сподели, 10 огромни казуса и един късмет и опция – европейското председателство. Европейското председателство е късмет за визионерство, както за Европа, по този начин и за България. Европейското председателство е късмет да почистим облика на България, късмет държавното управление на Бойко Борисов да не си затваря очите за проблемите, съобщи Нинова.

Топим се като народ, по-малко се лекуваме, по-малко се образоваме, корупцията е взема връх, престъпността е превзела всичко. Народът е на улицата. Това е картината за първите 10 дни на 2018 година. Властта не реагира съответно, само че народът реагира. Народът е на улицата – митинги, митинги, митинги, съобщи Нинова.

Всички тези проблеми се дължат на сбъркана политика на моделите на ръководство, съобщи още Корнелия Нинова и уточни, че Българска социалистическа партия като опция предлага коренна смяна на съществуващите модели.

На 17 януари ще внесем избор на съмнение за корупция. Някои споделят – за какво го вършим на прага на председателството. Правителството няма да падне. Правим го, тъй като държавното управление основава условия 10 милиарда лева да се крадат годишно. Защото съгласно „ Евробарометър “ 83% от българите сочат корупцията като главен проблем на страната. Според българските компании и българските работодатели – 88% от тях споделят, че публичните поръчки се правят оценка субективно. Ние няма да мълчим пред това. Казвате 6 месеца да мълчим. Не! Това не са наши думи, а общи оценки на народа и на сътрудниците. Председателството е късмет да почистим облика на България. Нека това председателство бъде освен оценено като положително домакинство, а България да реализира две цели - най-после европейските сътрудниците и народът да кажат, че за тези 6 месеца корупцията е намаляла и най-малко малко стандартът на живот в страната се е доближил до този на европейските жители.

Това за нас би била сполучлива политика на председателството. Ние ще работим за това. Ще бъдем градивни, само че не мислете, че ще мълчим, когато вършиме неточности и вместо постигането на тези цели водите България обратно, акцентира Нинова.

Оперативна програма – Европредседателството утвърждава патриотичните обединения като благонадежден сътрудник

От името на ПГ на Оперативна програма Волен Сидеров съобщи, че Оперативна програма ще бъдат поръчител, че линията за повишение на стандарта на живот, стандарта на бизнес и обществения климат, ще продължи.

Пожелавам да се излекуваме от най-лошата българска болест - завистта, злобата и мазохизма. Това самооплюване може единствено ние да си го създадем, че сме най-лошите, счита водачът на Атака. „ Днес започваме председателството с невиждано досега ръководство - през целия преход, патриотични обединения не са взели участие в ръководството. Светът от 2007 година насам се промени и това се вижда ясно, неолибералната теория отстъпва “, сподели Волен Сидеров. Според него България ще покаже, че ръководството е устойчиво и намеците за неустойчивост, неустановеност не са правилни, тъй като отразяват разликата, което придава разнообразие, а не води до разделяне или срив.

„ Председателството ще приключи с убеждението на европейските сътрудници, че патриотичните обединения са благонадежден сътрудник. Този развой върви из цяла Европа. От там нататък Европа няма да е същата и България е в крачка с тези европейски и международни трендове. Тенденции да има по-голяма доминация на консервативните хрумвания “, уверен е Волен Сидеров.

Движение за права и свободи – Няма постоянни Балкани без Турция

В декларацията на Движение за права и свободи водачът на партията Мустафа Карадайъ сподели, че политическото събитие, с което стартира новата година за страната несъмнено е поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз. България влиза в тази виновна роля за първи път. Ние от Движение за права и свободи осъзнаваме какъв брой е значимо за страната да осъществим със наличие тази роля, да покажем на европейските сътрудници гостолюбие, управническия ни капацитет и дейна роля при решаването на европейските проблеми, добави Карадайъ.

Трябва да настояваме в дневния ред на европейските институции да влязат и значимите за страната ни тематики - Шенген и еврозоната, тематиката за мястото на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, добави Карадайъ. Той сподели още, че по време на определянето на целите ни за председателството не е бил чут гласът на Движение за права и свободи. „ Не беше изведен като акцент превръщането на Балканите в зона, свободна от радикализми и етнонационализми. Ние ще продължим да работим интензивно в тази посока като демократична партия. България може да показа българския етнически модел като модел за спокойно развиване, устойчива народна власт и разцвет. Българският етнически модел, чиито идеолог е доктор Ахмед Доган, е моделът, който освен сътвори изискванията, само че и сполучливо осъществя мирния преход от тоталитаризъм към народна власт, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

В Движение за права и свободи считаме, че стабилността на Балканите е в директна взаимозависимост от скоростта на протичане на процесите в страните от Западните Балкани, а и усилване на разговора ЕС-Турция. Не може да има трайно стабилизиране на Балканския район, без включване на Турция в общоевропейските процеси, колкото и мъчно да наподобява това към този миг, означи Карадайъ.

Воля - Повишаване на стандарта на живот във всичките му съставни елементи

„ Воля ” ще работим за повишение на стандарта на живот във всичките му съставни елементи – приходи, сигурност, обучение, опазване на здравето, опция за спорт. Надяваме се, че в това наше благородно, богоугодно и народоудобно дело ще бъдем последвани в оптимален брой народни представители от всички политически партии, съобщи Веселин Марешки в декларация от името на ПГ на „ Воля ”.

Веселин Марешки прикани сътрудниците си в Народното събрание да бъдат по-смирени и по-самокритични. Според него в прочетените преди неговата заявления на останалите ПГ се следи безочието на хората, взели участие в ръководството на България, когато страната е била разграбвана. „ Да живее България. Просперитет и благополучие на България и българския народ ”, сподели Марешки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР