Новият наставник на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори по всички

...
Новият наставник на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори по всички
Коментари Харесай

Новият треньор на Лудогорец обяви голямата цел пред отбора

Новият ментор на Лудогорец - Анте Шимунджа, приказва по всички най-интересни тематики към клуба по време на конференцията във връзка формалното му показване. Специалистът акцентира, че първостепенната му цел е спечелването на шампионската купа.

„ Пожелавам здраве на всички. Живеем в доста странни времена, тъй че поисквам здраве преди всичко. Радвам се, че Лудогорец избра мен и екипа ми. Имаме цел да сме първенци в края на сезона и това е единствената ни мисъл за момента. След това ще мислим за идващите стъпки ", стартира Шимунджа.

„ Обещавам, че ще работим крепко и ще дадем всичко за Лудогорец. Надявам се, че и играчите ще поемат тази информация. Ще ви показва моите помощници, които оформят екипа ми. Радвам се, че ще стартира работа с играчите ".

„ Не е въпрос към мен, а по-скоро към управлението. Играхме против Лудогорец и трябваше да проучваме клуба, имам информация по тази линия. Когато започнахме договарянията, започнах и да проучвам играчите. Друго е да се срещна с тях онлайн, несъмнено, само че имам задоволително информация и благодаря на хората, които ми помогнаха да я набира “.

„ Времената се менят. Баща ми е от Сплит и първата ми обич е футболът макар че съм роден в Марибор. Но и да, умея да карам ски, сносно (смее се) “.

„ Не бяха бързи договарянията. Беше ми забавно обаче да работя с клуб с сходни упоритости и с толкоз мощни играчи. Когато бях отпред на Мура, разликата в класата в действителност беше огромна. Основната ми цел с Лудогорец е да напредвам допустимо най-бързо с отбора. Първата крачка е купата, по-късно ще приказваме и за другото “.

„ Да, имаме потребност от попълнения. Скаутското звено работи крепко и ни дава информация. Надявам се напълно скоро да имаме информация за вас. Търсим играчи на всички позиции “.

„ Да, предложил съм играчи, само че господин Караманджуков би трябвало да показа тази информация, в случай че реши. Не мога да разгадавам повече “.

„ Бях 4 и половина години в Мура, тъй че е обикновено да не е елементарно да се разделим. Клубът знаеше, че съм упорит треньор. Беше малко смущаващо, когато започнахме договарянията, само че най-после останахме другари и се разделихме с положително “.

„ Имахме диалози за академията първоначално. Взех няколко млади играчи на лагера в този момент. Ще съм удовлетворен да работя с младите и ще диря информация от ръководителите на школата. Надявам се да мога да интегрирам играчи в първия тим. Това е значимо за всеки клуб “.

„ Мисля, че базата е хубава. Трудно ми е да кажа дали е на равнище Шампионска лига, само че имам всичко от каквото се нуждаем. Ще създадем леки корекции, несъмнено “, продължи Шимунджа.

„ Да, работил съм основно с локални играчи, само че съм роден в Югославия, в която имаше доста разнообразни етноси, привикнал съм да работя с разнообразни националности. Играл съм и из цяла Европа. Нямам проблем с чужденците в Лудогорец, всеки дава нещо друго на отбора и това може да е единствено от изгода. Важното е да работим за положителното на клуба “.

„ Как се побеждава Конте? С дисциплинираност, здрава работа и упоритост “.

„ Един от най-хубавите играчи, с които съм работил, беше Маркуш Тавареш, който беше един от най-хубавите играчи в Словения. Нямам проблем със звездите, тъй като те желаят да печелят. Трябва да демонстрират, че са звезди на терена и съм сигурен, че в Лудогорец има сходни играчи и че ще успеем да изведем най-хубавото от тях, с цел да вървим напред “.

„ Лудогорец е 10 следващи пъти първенец, само че не е била такава обстановката преди този момент. Във футбола всичко е допустимо. Ще дадем най-хубавото от себе си, тъй че съм задължен да мисля положително и да виждам по какъв начин може да вървим напред като клуб “.

„ Мисля, че българското състезание е мъчно. ЦСКА е обичаен клуб, който още веднъж е мощен, макар някои проблеми преди години. Те са близо до нас, само че ще имаме сложни мачове и против другите съперници. Ние сме най-хубавият тим, само че би трябвало да работим крепко, с цел да останем там. Знаем, че всички ще желаят да ни смъкват от първото място ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР