Новите талибански управници на Афганистан наложиха поредица от драконовски ограничения

...
Новите талибански управници на Афганистан наложиха поредица от драконовски ограничения
Коментари Харесай

Талибаните забраниха да се излъчват филми, в които участват жени

Новите талибански управници на Афганистан постановиха поредност от драконовски ограничавания върху наличието, което е позволено за проявление по малкия екран, оповестиха Aleteia.org и ДПА.

Афганистанското министерство за поощряване на добродетелта и попречване на порока издаде заповед, според която от в този момент нататък телевизионните канали в страната няма да имат да излъчват филми, в които вземат участие дами или които опонират на твърдолинейната интерпретация на шериата от ислямисткото придвижване или на афганистанските полезности.

Телевизиите няма да могат да демонстрират и филми, които разпространяват в афганистанското общество задгранични култури или обичаи, или предизвикат порочност. Освен това се не разрешава да се наскърбява или унижава който и да било в развлекателни излъчвания. Мярката, както наподобява, е по отношение на неотдавнашна замяна на реплики сред академични учител и талибански представител в телевизионно предаване онлайн - случай, който бързо набра известност в интернет пространството. Това е една от дребното обществени рецензии в Афганистан по адрес на талибаните, откогато взеха още веднъж властта в страната през август.

Въпреки че в Афганистан на дамите към този момент е неразрешено да играят във филми, те към момента имат право да водят излъчвания или да вършат репортажи по малкия екран, при изискване че носят хиджаб. Турските, индийските и иранските сапунени сериали са извънредно известни в Афганистан, което провокира гнева на локални консервативни духовници, които настояват, че излъчвания, в които дамите, да вземем за пример, сами си избират брачна половинка, отклоняват младежите в страната от правия път.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР