Новината за ненавременната смърт на голямата ни бивша тенисистка Елена

...
Новината за ненавременната смърт на голямата ни бивша тенисистка Елена
Коментари Харесай

Мистерия обвива смъртта на легендарната ни тенисистка Елена Пампулова: Убита ли е?

Новината за ненавременната гибел на огромната ни някогашна тенисистка Елена Пампулова шокира света на спорта през вчерашния ден. Родената през 1972 година дама, която от десетилетия живееше в Швейцария, се бори дълго с рак, само че все пак мнозина слагат кончината й под въпрос, като виждат мафиотски пръст в нещастието, написа Лупа.
Причината е мистериозно пътешестване на Елена, която в последните 15 години носеше семейството Бергоми, в Дубай малко преди нейната гибел. Източник от Българската федерация по тенис, поискал анонимност, твърди, че положението на някогашната спортистка внезапно се е влошило точно след пътуването.
У близки на Пампулова е останало подозрението, че тя е имала срещи с видни фигури от родния под земята свят в емирството, защото отпътуването й не е било планувано авансово. Тя може да е била привикана от свои контрагенти във връзка със абсурда в пране на пари в „ Креди Сюис “, избухнал предходната година с нейно присъединяване.
Преди година Елена свидетелства пред локален съд, че швейцарската банка е била осведомена за убийствата и контрабандата на кокаин, за които се твърди, че са свързани с българска тайфа, само че траяла да ръководи пари със подозрителен генезис.
Освен “Креди сюис ” по делото за пране на милиони евро са подсъдими още 5-има, двама от които българи. Това са някогашният треньор по битка Георги Караманлиев, както и Пампулова. Според прокуратурата в Швейцария сънародниците ни помагали на Евелин Банев-Брендо да пере пари от наркотрафик в интервала 2004-2008 година Част от банкнотите били носени с куфари в брой, след което са прехвърляни на офшорни сдружения или с тях са купувани скъпи парцели в Швейцария и по света.
Бившата елитна тенисистка, посочена от управляващите в Швейцария единствено с букви, е упрекната, че е помогнала за прикриване на незаконния генезис на парите посредством преводи за над 146 млн. швейцарски франка.
Тя твърди, че предизвестила мениджърите си за разнообразни събития, в това число две убийства, само че все пак те решили да продължат бизнеса си с Брендо.
В мейл от юни 2005 година, прочетен в съда, различен банкер на “Креди Сюис ” омаловажил изявленията в пресата, свързващи с трафик на опиати убийството на един от сътрудниците на Банев месец по-рано. “След убийството взехме решение да продължим бизнес връзките – написа банкерът в мейла. – Споменатата (кратка и неточна) публикация, свързваща убийството с испанския кокаин… не е доказана. ”
Около две години по-късно майката на жертвата също е убита малко преди да даде показания в границите на следствие против Банев, уточни пък българката Пампулова пред съда, което я предиздвикало да повдигне въпроса пред своите мениджъри.
“Въпросите, които получих, когато разговарях с моите началници, бяха: “Убитото лице клиент ли е на банката? Не, не е. Свързана ли е дамата по някакъв метод с банката, познаваш ли я? ”, даде показания българката пред съда, припомняйки си диалога. “Казах: “Не, в никакъв случай не съм я срещала ”. И тогава реакцията беше: “Добре, тогава какъв ти е казусът? ”. Съдът чу още, че банкерката получила бонуси от 122 хиляди швейцарски франка през 2006 година и 180 хиляди франка през 2007 и 2008 година
Мениджърите на българката разясниха, че помнят прекомерно малко от събитията по това време и са се доверявали по отношение на средствата на правния отдел на банката в сходство с вътрешните правила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР