Новината, че българският парламент най-после заработи, е добра, защото най-после

...
Новината, че българският парламент най-после заработи, е добра, защото най-после
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ГЕРБ дойде в парламента без домашно, днес през задния вход лансираха един фасаден кандидат

Новината, че българският парламент най-сетне проработи, е добра, тъй като най-сетне ще се фокусираме върху проблемите, които чукат на вратата. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер.

За страдание, положителните вести свършват дотук, тъй като първата политическа мощ показва политическа отпадналост - тя пристигна в Народното събрание без домашно, тъй като нямаше болшинство за нейния претендент за ръководител. Миналата година дойдохме в Народното събрание с болшинство и работата стартира незабавно. На ГЕРБ им лиши цели три дни да образуват такова болшинство. Получи им се нещо много погрешно, тъй като през днешния ден през задния вход лансираха един фасаден претендент и в последна сметка той беше определен с гласовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, съобщи Лорер.
Истинският въпрос е това ли беше най-хубавият вид, за какво да вземем за пример не поддържаха кандидатура на " Демократична България ", каквато се е обсъждало. Демократична България значително споделят полезностите, за които ГЕРБ приказва и техен претендент ми се коства като натурален избор за претендент за ръководител на Народното събрание, само че това е избор на ГЕРБ, уточни той.

Ние бяхме извънредно предвидими – декларирахме, че ще издигнем наш претендент. След като не беше определен, оттеглихме кандидатурата на Никола Минчев. След това и ГЕРБ отдръпнаха тяхната. След това предложихме разискване на критерии за избор, дали някоя партия да предложи претендент от друга политическа мощ и в последна сметка се случи тъкмо това – Българска социалистическа партия предложи претендент от ГЕРБ, разяснява депутатът от Политическа партия, представен от novini.bg.

Това са естествени стъпки при започване на един парламент, изключително при неналичието на ясно построено болшинство на спечелилия, означи той.

Днешният избор сподели първото допустимо болшинство в този парламент. Чуват се спекулации, че това ще е краткосрочно болшинство, което може би ще поддържа хартиената бюлетина, чухме спекулации, че това може да е и дълготрайно болшинство, само че това си е тяхна работа. Ние ясно декларирахме, че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ и по-късно ще свикаме нашия Изпълнителен съвет, с цел да решим по какъв начин ще работя в тази динамична обстановка, разгласи Даниел Лорер.
Отговорността на всички политически сили в този парламент е да не превърнем бюджета в предизборно съревнование. Всички партии би трябвало да бъдат виновни пред гласоподавателите, пред българската стопанска система и пред българската хазна, тъй че идната година да не завърши с голям недостиг, само че в това време да осигурим помощи за нуждаещите се хора, съобщи той.

Политическа партия желае смяна за България, смяна на тежкото завещание от последните 10 година, което ни трансформира в страната с най-ниски приходи, най-лошо опазване на здравето и най-лошо обучение в Европейския съюз. Ако имаме мандат за ръководство, ние ще работим за тази смяна. В Народното събрание всички политически сили би трябвало да създадат оптимални старания, с цел да има работещо държавно управление на България, сподели още Лорер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР