Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени в София заради повишения

...
Нови ограничителни мерки ще бъдат въведени в София заради повишения
Коментари Харесай

Нови ограничения в София, заведенията ще работят до 23 часа

Нови ограничаващи ограничения ще бъдат въведени в София поради покачвания брой на новозаразените с ковид, сподели пред бТВ шефът на Столичната районна здравна ревизия Данчо Пенчев.

От сряда фитнеси, заведения и театри ще работят с 30% потенциал, а работното време на всички кафенета, заведения за хранене, нощни заведения и игрални зали ще бъде лимитирано от 6 до 23 часа.

Заповедта на министъра на опазването на здравето се чака да бъде издадена през днешния ден и да влезе в действие от на следващия ден. В обектите, където личният състав към този момент е ваксиниран, личният състав ще може да продължи да работи без маска.

" За момента София е в жълтата зона на 14-дневна база на заболеваемост, а на база 7-дневния разбор от края на предходната седмица към този момент се намира в алената. В последните няколко седмици случаите внезапно започнаха да се удвояват. Преди 3 седмици бяха 185, преди 2 - 363, а предходната седмица - 681 ", изясни Пенчев.

Новите ограничения ще обиден и събиранията от частен темперамент на закрито, които ще могат да се организират при потенциал от 50 души, а тези навън - до 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР