Новата надежда на лявото – Ваня Григорова, справедливо нападна банките,

...
Новата надежда на лявото – Ваня Григорова, справедливо нападна банките,
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Ваня Григорова нападна банките – 3 млрд. лв. прибраха шепа българи

Новата вяра на лявото – Ваня Григорова, заслужено атакува банките, които единствено за 10 месеца от началото на 2023-а инкасираха облаги за 3 милиарда лв., видя кореспондент на Narod.bg.

В своя фейсбук профил кандидат-кметът на София, разминала се на косъм с изборната победа, написа следното:

На Никулден почитаме св. Николай Чудотворец – настойник на моряците и банкерите. Честит празник на имениците!

Няма по какъв начин да пропуснем обаче данните, които напълно скоро бяха оповестени от Българска народна банка за положението на банките и да не си зададем някои въпроси. Печалбата на банките единствено за първите 10 месеца от годината е 3 МИЛИАРДА ЛЕВА! Или 75% по-висока в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Колко са 3 милиарда лева?

– „ Българската Коледа “ предходната година е събрала 3,5 млн. лева за лекуване на деца. Печалбата на банките би покрила 857 български коледи. 857 ПЪТИ повече деца можеха да се излекуват с тези пари!

Реклама

– Фондът за обективен преход, поради който форсираме затварянето на въглищните ни централи, е в размер на 1,2 милиарда евро. Печалбата на банките САМО за първите 10 месеца на актуалната година е 1,25 пъти по-висока от сумата, която бихме получили, с цел да заличим ТЕЦ-овете и мините в България, с което да предизвикаме земетресения в енергийната ни система и грубо обществено напрежение в страната.

– За възобновяване на сериозна част от инфраструктурата на „ Напоителни системи “ бяха нужни към 800 млн. лева Почти 4 пъти повече е облагата на банките за непълна 2023 година „ Напоителни системи “ освен напоява, само че и отводнява. Поддържа инфраструктура, благодарение на която се ръководят водите, с цел да не се стига да наводнения, които по-късно назоваваме „ естествени бедствия “. Природно злополучие е ръководството на страната, не водите, които се отхвърляме да управляваме.

– Субсидията от държавния бюджет за градския превоз в цялата страна е 188 млн. лева Тя освен НЕ разрешава да се образува 5% облага, както планува европейски правилник, само че НЕ е допустимо и да се покрият разноските за нарастване на заплатите на водачи и сервизни служащи, не разрешава и възобновяване на цехове, построени преди десетилетия; възобновяване на транспортния състав. Печалбата на банките е 16 ПЪТИ по-висока от цялата дотация за градския превоз в цяла България!

– Субсидията за БДЖ е замразена на 196 млн. лева Дългогодишното недофинансиране на националния жп транспортьор докара до това ЧАСТНА компания да получи лиценз за пътнически транспорти. Тя обаче ще пусне линии единствено там, където е преференциално. Линиите, които носят загуби, ще останат в БДЖ, а най-после ще бъдат закрити. 3 милиарда лева облага на банките е 15 ПЪТИ повече от годишната дотация за НАЦИОНАЛНИЯ ЖП ПРЕВОЗВАЧ!

– Не можем да си върнем сметопочистването в общински ръце в София, с цел да е по-качествена услугата и на по-ниска цена. Защото нямаме средства, с които в този момент и незабавно да закупим нужната техника за целия град. Печалбата на банките единствено до октомври 2023 година е предостатъчна, с цел да се закупят напълно нови и качествени камиони.

Енергетика, опазване на здравето, обществен превоз, сметопочистване… Никоя от тези основно значими за обществото действия няма да бъде обезпечена, до момента в който милиарди изтичат в джобовете на шепа хора. Та цветущ празник и на банкерите, само че на редовите чиновници, които работят безусловно за жълти стотинки, не на „ висшите “ мениджъри и притежатели, които всмукват голяма част от средствата, които би трябвало да работят за всички ни, освен за тях.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР