АЛБУКЕРКИ, Н.Мексико (AP) — Нов мандат, който изисква училищните квартали

...
АЛБУКЕРКИ, Н.Мексико (AP) — Нов мандат, който изисква училищните квартали
Коментари Харесай

Съдия в Ню Мексико спира щатския мандат за училищните квартали да приемат календари с повече учебни дни

АЛБУКЕРКИ, Н.Мексико (AP) — Нов мандат, който изисква учебните квартали в Ню Мексико да одобряват календари, които се състоят от най-малко 180 дни, беше арестувано от арбитър в понеделник, до момента в който той обмисля законността на смяната.

Десетки учебни региони и началници оспорват държавния отдел за публично обучение по отношение на смяната. Профсъюзите на учителите и републиканските законодатели също показаха угриженост по отношение на правилото.

При удовлетворяването на настояването на учебните региони за предварителна възбрана, арбитър Дъстин Хънтър сподели, че правилото подкопава желанието на законодателната власт, когато одобри законодателство през 2023 година, което приканва за удължение на броя на часовете, които децата прекарват в класната стая и време, което учителите имат за професионално развиване.

„ Ако законодателната власт възнамеряваше да разшири броя на дните с всички съпътстващи разноски – като превоз и храна и снабдители на специалности като особено обучение и всичко ос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР