Новата компания би могла да се превърне в най-големия производител

...
Новата компания би могла да се превърне в най-големия производител
Коментари Харесай

Китай слива двата най-големи производителя на кораби в мегакомпания

Новата компания би могла да се трансформира в най-големия производител на кораби в международен мащаб.

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Крайното решение за договорката е на регулаторите и министрите в Китай. Още по тематиката
Румъния става мажоритарен притежател на корабостроителницата в Мангалия

Румънската страна закупи 2% от акциите от холандската група Damen Shipyards, с което делът й доближава 51%
29 мар 2018
Maersk Tankers придобива дял в квантовия фонд CargoMetrics

Транспортната компания се надява да получи по-добра картина на придвижването на пазара
28 авг 2017 Китайското държавно управление възнамерява сливането на двата най-големи производителя на кораби в страната – China State Shipbuilding (CSSC) и China Shipbuilding Industry (CSIC), настояват осведомени с договарянията. По този метод новата компания би била по-конкурентна на международните водачи от Южна Корея, написа Bloomberg.

Потенциалът на фирмите

Комбинираните годишни доходи на двете компании са към 508 милиарда юана (81 милиарда долара). Дружествата създават уреди и елементи за военноморските сили в Китай и товарни кораби. Дейността им включва и доставки на нефт и газ за разнообразни бизнеси.

Планираното съглашение би могло да претърпи промени, защото ще бъде обсъждано от регулаторите и министрите в Китай. От държавната Assets Supervision, Административната комисия на Държавния съвет в Китай, CSSC и CSIC отхвърлиха коментар по тематиката.

Ако договорката бъде приключена, ще се сътвори промишлен колос, който ще има 2 пъти по-големи годишни доходи от комбинирането на южнокорейските съперници Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering и Samsung Heavy Industries. Към момента трите компании са най-големите компании в сектора по пазарна стойност.

Към февруари китайските групи, в това число поделенията им, имат поръчки за 10.3 млн. бруто-регистър тона, което е 13% пазарен дял. В тази категория съперникът Hyndai Heavy има 7.72 млн. бруто-регистър тона, демонстрират данни на консултантската група Clarkson.

CSSC и CSIC са учредени през 1999 година като част от тактика за усилване на конкурентоспособността и успеваемостта на фирмите за защита на страната. Продукцията на двете групи е сходна, само че CSSC към този момент възнамерява производството и на круизни кораби.

Движение на фондовия пазар

Акциите на CSSC Offshore & Marine Engineering, дивизия на CSSC, не можеха да се търгуват на борсата в Шанхай от 27 септември до 20 март. CSSC, която има контролния пакет акции в поделението, е подготвяла основна транзакция, обвързвана с него. Това потвърдиха от CSSC Offshore & Marine Engineering през септември 2017 година

След появилата се информация за евентуалното обединение на китайските производители на кораби акциите на China Shipbuilding Industry, дивизия на CSIC, която има редица корабостроителници, нарастнаха с 5.4%. От друга страна, котировките на Hyundai Heavy, Samsung Heavy и Daewoo Shipbuilding поевтиняха с повече от 2.5%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР