Новата коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (с ротационни премиери Николай

...
Новата коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (с ротационни премиери Николай
Коментари Харесай

ПОДМЯНАТА: Ротацията D&G е амнистия за Бойко Борисов

Новата коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (с ротационни министър председатели Николай Денков и Мария Габриел, наименуван иронично D&G, б.ред.), която се ражда пред очите ни, ще докара единствено до цялостната реабилитация за Бойко Борисов. Това мнение изрази зам. основният редактор на „ Сега “ Петьо Цеков в предаването „ (О)позиция “. „ Знамето, под което се родиха „ партиите на смяната “ – премахването на управническия модел, открит от герберите, е към този момент свалено “, уточни той.

„ Не прави чест на десните отводът им да признаят, че става дума за същинска следизборна коалиция, скрепена въз основата на съглашение и цели “, уточни Цеков. Политическа партия и Демократична България, чийто претендент за министър председател Николай Денков, ще ръководи първи, ще понесат тежки репутационни вреди, в случай че не съумеят да изпълнят всичко тези огромни отговорности, с които се натовариха – да вкарат страната в Шенген и в еврозоната, да проведат почтени избори и така нататък

Реклама

„ Най-лошото за десницата, а и за ГЕРБ е, че това е тежък удар върху електората, върху медиите, които седмици наред трябваше да повтарят подправени послания, и върху самите партии, върху партийния хайлайф, който до неделя повтаряше напълно разнообразни неща “, уточни зам.-главният редактор на „ Сега “.

Според него не могат да се чакат вътрешнопартийни протести поради съглашението – нито в ГЕРБ, нито в останалите политически сили, защото това са лидерски обединения. „ При състояние, че елитът на една партия не знае дали тази партия на следващия ден ще върне мандата или не, дали ще влезе в коалиция с врага – боже, каква партийна народна власт, това е просто неуместно! “, разяснява Цеков.

Той подсети, че есента предстоят локални избори – тъкмо когато двете обединения ще ръководят дружно. Тогава те ще би трябвало да си бъдат и противници. А десницата в този момент се лишава от всичките си преимущества – от врага, с който се бореше, от задачите, които преследваше. „ А в този момент какво? Отиваме на избори, с цел да се борим с кого? Когато сме дружно с съперника, против нас е единствено народът “, посочи Цеков. От друга страна, Борисов извърши това, което си беше начертал като цели, и това му разреши да не наподобява неуместно в актуалната обстановка.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР