Новак Джокович реши да си вземе почивка от турнирни участия,

...
Новак Джокович реши да си вземе почивка от турнирни участия,
Коментари Харесай

Все едно не е спирал: Джокович се завърна на корта с разгромен успех над 1/4-финалист от РГ

Новак Джокович реши да си вземе отмора от турнирни участия, откакто завоюва своята рекордна 24-та купа от Големия шлем. Единственото изключение за международния номер едно беше обвързвано с неговото пътешестване до Валенсия, което се състоя незабавно след триумфа му в Ню Йорк. Там Ноле завоюва един мач на сингъл за тима на Сърбия и по този начин спомогна за класирането на своятa страна във финалите на Купа " Дейвис ".

Впоследствие балканецът се отдаде на заслужена отмора и пропусна цялото азиатско турне, като се очакваше той да се завърна за сезона на закрити кортове, атакувайки рекордна седма купа от финалите на ATP, с която да изпревари Роджър Федерер и да се настани на върха по този индикатор.

Така Джокович реши да направи своето завръщане за Мастърса в Париж, където през предишния сезон беше надигран във финала от Холгер Руне, а топ поставения въобще не даде признаци, че е отсъствал за месец и половина от Тура, надигравайки Томас Мартин Ечевери, който бележи страховит напредък в хода на сезона и идолизира сърбина през целия си живот, като постоянно е отбелязвал какъв брой точки в ранглистата го разделят от него.

6-кратният първенец обаче нямаше желание да прави дарове на своя голям обожател и го надигра в поредни сетове за повторно през актуалната година - 6:3 6:2. По този метод международният номер едно си обезпечи място в осминафиналите, в които ще премери сили с нидерландеца Талон Грийхспор, от който в никакъв случай до момента не е губил.

Началото беше доста оптимистично за 1/4-финалиста от Ролан Гарос, който с лекост печелеше своите подавания и напълно неутрализираше ретурите на именития си противник. Сърбинът пък имаше потребност от известно време, с цел да откри оптималния си темп и нещата станаха доста комплицирани за южноамериканеца, щом това се случи. Фаворитът покриваше корта с голяма лекост и непрестанно принуждаваше Ечевери да прави спомагателни удари. В последна сметка непоставеният тенисист се пропука в осмия гейм и скоро откриващата част беше в актива на 24-кратния " мейджър " притежател.

Оттам насетне събитията започнаха да се развиват стремително бързо в интерес на лидера в международната класация, до момента в който международният номер 31 позагуби първичния си порив и изоставаше в съвсем всяко едно разиграване. Логичното се случи, тъй като Джокович направи втори следващ брейк в подаването на аржентинеца, като доста скоро удвои своя задатък и постави точка на спорта след 1 час и 24 минути престой на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР