Нова организация на движението ще посрещне прибиращите се в София

...
Нова организация на движението ще посрещне прибиращите се в София
Коментари Харесай

Започват големите ремонти в центъра на София

Нова организация на придвижването ще посрещне прибиращите се в София в самия център на града поради започващия огромен ремонт на зоната по улица „ Граф Игнатиев”. Промяната важи за редица централни прави в региона, в това число улиците „ Алабин”, „ Ангел Кънчев”, „ Солунска” и бул. „ Витоша”. Спира се и придвижването на трамваите през сектора.

Осигурена е различна автобусна линия, която ще минава по ул. „ Гурко”. Цялото трасе ще е от бул. „ Христо Ботев” до Зоологическата градина. Автобусите вървят от тази заран, към този момент са обособени и местата на спирките.

"Целият обект, който ще бъде напълно реконструиран, включва освен „ Граф Игнатиев”, а и улиците „ Шести септември”, „ Цар Шишман”, „ Солунска” в зоната от бул. „ Витоша” до „ Граф Игнатиев”, площад „ Слайвеков”, площад „ Гарибалди” и зоната към храм „ Св. Седмочисленици”, съобщи Даниел Евлогиев от дирекция „ Транспортна инфраструктура” в Столична община пред Би Ти Ви.

Планира се в края на май да стартира и повсеместен ремонт на подлеза на бул. „ България” и „ Ив. Гешов”, където положението е тежко и се цели също съгласуваност със строителството на метрото. Поетапно ще бъде ремонтиран и бул. „ България”, с цел да спре кърпенето, следва привършване на социална поръчка за избор на реализатор. Общината има желанието да ремонтира от бул. „ Ив. Гешов” до бул. „ Гоце Делчев” – сектора в най-тежко положение, само че по кое време тъкмо зависи от приключването на процедурата.

Продължава и работата по редица обекти от предходната година. Сред обектите, за които има подготвеност, са идно преасфалтиране на бул. „ Христофор Колумб” в „ Дружба” – след 15 юни. Предстои и преасфалтиране на Източната дъга – след 15 май, както и на сектора от „ Васил Левски” от Ректората до „ Патриарх Евтимий”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР