Нов скандал с предоставянето на оръжие за Украйна подпали държавата.България

...
Нов скандал с предоставянето на оръжие за Украйна подпали държавата.България
Коментари Харесай

Секретните документи! Даваме ли всички МиГ 29 на Украйна?

Нов скандал с даването на оръжие за Украйна подпали страната.

България е дала обещание на Украйна да й даде всичките си изтребители МиГ-29, гръмна CNN, цитирайки един от изтеклите секретни документи от американското и натовското разузнаване, свързани с военните проекти на Киев.
-->
В отчета се показва, че на 23 февруари тази година България е изразила подготвеност да подари флота си от изтребители МиГ-29 на Украйна.

CNN написа, че това е " предизвикателство ", тъй като би оставило страната ни без бойни самолети, които да извършват задачите ѝ по защита на въздушното пространство, до момента в който не бъдат доставени създадените в Съединени американски щати F-16. Очаква се това да стане най-малко след година, написа Actualno.com.

В материала на американската медия няма други детайлности по отношение на България и военната й помощ за Украйна. Документите, част от които са с гриф " Строго секретно ", се появиха на 6 април и съдържат детайлности за проектите на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ за военната подготовката на Украйна. В тях има диаграми и детайлности за доставките на оръжия, числеността на военните елементи и друга сензитивна информация. Няма обаче документи със характерна информация за бойни проекти за украинската контраатака.

Пентагонът стартира следствие, а украинските управляващи намекнаха, че документите, публикувани в съветските канали и профили в " Телеграм " и Twitter, са направени на " Фотошоп ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР