Нов пожар е възникнал на територията на област Хасково между

...
Нов пожар е възникнал на територията на област Хасково между
Коментари Харесай

Нов пожар е възникнал на територията на област Хасково

Нов пожар е зародил на територията на област Хасково сред селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, оповестиха от регионалната администрация в града.

Пожарът е в труднодостъпна околност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали повърхност от 500 декара. На мястото са пет противо пожар ни екипа от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково. Засега няма застрашени обитаеми места, прецизират от държавната администрация, представени от Българска телеграфна агенция.

От там допълват, че горските и полски пожар и сега на територията на област Хасково са четири на брой. На територията на община Димитровград са били локализирани два дребни пожар а.

Продължава да гори и в Сакар планина, където пожар ът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара повърхност, към момента не е сподавен. Там през днешния ден на място дойде и министър председателят Бойко Борисов дружно с вътрешния министър Христо Терзийски.

Бедственото състояние в общината бе удължено до 11 август. Пожарът е овладян от три страни, само че се движи към границата с Турция. Шефът на пожар ната основен комисар Никола Николов акцентира, че няма потърпевши хора и жертви, няма нанесени тежки вреди, не са наранени обитаеми места. Ситуацията обаче остава рискова, а поради предстоящите високи температури ситуацията може още веднъж да се усложни.

Ако българските пожар никари не съумеят да открият надзор, ще бъде потърсена помощ от Турция. Турция е подготвена да се включи с булдозери, пожар ни коли и хора, само че към този момент преценката е, че България може да се оправи със свои средства.

Причина за пожар а главно е човешка активност. Установено е, че край Лесово пожар ът е зародил от изхвърлен фас на водач на ТИР. В Ямболско възпламеняването е породено от искра от далекопровод. Николов предизвести да не се пали огън за изгаряне на битови боклуци и за разчистване на аграрни земи.

Големи горски пожар и към момента бушуват на доста места в страната. Бедствено състояние е оповестено в общините Тополовград, Харманли, Хасково и Димитровград. Усложнена е ситуацията и в област Ямбол. Продължава гасенето на различен горски пожар в Русенско.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР